Arbejdsgivere: Tag jule-jobbet alligevel

Drop spekulationerne i en forlænget dagpengeperiode, smøg ærmerne op og kom ud på arbejdsmarkedet.

Sådan lyder budskabet til de langtidsledige fra Dansk Erhverv, der repræsenterer 17.000 virksomheder inden for blandt andet handel og transport.

Selvom en gruppe ledige faktisk mister et halvt års forlængelse ved at tage kortvarige job inden nytår, er det bedre at satse på at få fodfæste i en virksomheder, mener arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen.

- Det her er en af flere tossede regler i dagpengesystemet. Men jeg vil opfordre alle ledige til at tage et assistancejob. Det giver mulighed for, at man får et fodfæste i virksomheden, og om ikke andet, så kan man udbygge sit CV, siger arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen.

Selvom Dansk Erhverv kalder det 'meget uheldigt', at reglerne for den midlertidige forlængelse af dagpengeperioden, der skal forhindre at tusindvis ryger over i kontanthjælpssystemet, modvirker incitamentet til arbejde for nogle ledige, så ønsker organisationen ikke en lovændring.

- Det er svært at tage højde for det hele, når man ændrer på regler. Og vi mener, at en toårig dagpengeperiode er den rigtige, så vi vil nødigt være med til at pille ved det her, siger Ole Steen Olsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip