Arbejdsgivere: Vi har skabt 4.000 akutjob

Private arbejdsgivere har udbudt godt 4.000 akutjob. Det er over halvdelen af de 7.500 stillinger, som de har lovet regeringen. Derfor er der ingen grund til at klandre private arbejdsgivere for at halte efter offentlige arbejdsgivere.

Sådan siger Dansk Arbejdsgiverforenings adm. direktør, Jørn Neergaard Larsen. DA's virksomheder havde mandag den 11. februar opslået godt 4.000 af 12.500 akutjob, der er regeringens mål for at redde ledige, som mister dagpenge efter to års arbejdsløshed.

- Der skulle pludselig etableres processer, der indebar, at der skulle laves opslag, som skulle kanaliseres til jobnet.dk. Det har givet en stor forsinkelse af de første job, men opslagene kører fuldstændig efter planen, siger Jørn Neergaard Larsen.

Mens det offentlige er vant til at anvende jobnet.dk, besættes 70 procent af private job gennem private jobbureauer eller netværk af venner eller bekendte. Derfor skal private arbejdsgivere vænne sig til at anvende jobnet.dk ved opslag af akutjob, siger han.

Jørn Neergaard Larsen mener ikke, at private arbejdsgivere kunne gøre det lidt bedre - med ord fra fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

- Mængden af akutjob i den private sektor kører fuldstændig, som det skal efter indkøringsforskelle. Vi når med sikkerhed de mål, vi har forpligtet os til, siger DA's adm. direktør.

Der er en forklaring på, hvorfor kun ét af 20 opslag går til ufaglærte arbejdere. Danske virksomheder mister massivt job til udlandet, og udlændinge får stadig flere ufaglærte job foran danskere, mener han.

- Der bruges helt ekstraordinært mange kræfter på at finde job til danskere, som er ved at falde ud af dagpengesystemet. Samtidig er der et stigende indtag af udenlandske medarbejdere, påpeger Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip