Arbejdsgruppe: Hastigheden på motorvejene skal ned

Hastigheden på landets motorveje skal ned, så man fremover ikke længere kan køre 130 kilometer i timen, men må nøjes med 110 kilometer i timen.

Sådan lyder et af punkterne i det såkaldte virkemiddelkatalog i forbindelse med klimaplanen, som klimaminister Martin Lidegaard (R) onsdag præsenterer. Det erfarer Berlingske Nyhedsbureau. Det er dog tvivlsomt, om en hastighedsnedsættelse på motorvejene bliver til officiel politik fra regeringens side.

Kataloget indeholder i alt 78 anbefalinger, som politikerne kan vælge i mellem.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Klimaplanen skal sikre, at Danmark reducerer sin CO2-udledning med 40 procent i 2020, og den fokuserer blandt andet på transport og landbrug. Det er en arbejdsgruppe med embedsmænd fra en række ministerier, der har udarbejdet kataloget til regeringen.

Ud over den lavere hastighed på landets motorveje foreslår klimaplanen, at man kan afskaffe befordringsfradraget, hæve priserne på benzin og indføre såkaldt roadpricing, der gør det dyrere for bilister at benytte vejnettet, erfarer TV 2 News.

Ifølge Berlingske Nyhedsbureaus oplysninger er der imidlertid ikke lagt op til, at regeringen vil føre forslaget om højere benzinpriser ud i livet.

Dagens Gossip