Arbejdslivsforsker frygter fejlbehandlinger

»Hvis der er udviklet et miljø på et hospital, hvor kommunikationen er nået derud, hvor der tale om trusler, mobning og chikane, kan vi få en situation, hvor tonen og samarbejdet kan blive så betændt, at personalet ikke trives. Det kan skabe en stor belastning for afdelingen og i værste fald kan man glemme ting, og der kan ske småfejl i behandlingen af patienter,« siger arbejdslivsforsker Hans Hvenegaard, der er direktør i Team Arbejdsliv, der blandt andet rådgiver Rigshospitalet i at få et bedre arbejdsmiljø.

Hans Hvenegaard påpeger, at det ubehagelige arbejdsmiljø, som ansatte på nogle af landets sygehuse udsættes for, ikke alene kan betyde at medarbejdere laver fejl. Det kan også give de sygehusansatte, der er udsat for det uhensigtsmæssige arbejdsmiljø, problemer med selvværd og sygdomme som stress.

»Det er en voldsom belastning at blive chikaneret og truet. Det griber ind i ens psykiske stabilitet og kan svække ens selvværd og faglighed, så man trækker sig tilbage. Medarbejderne kan få et psykologisk anspændt beredskab, og det kan betyde, at man i sidste ende får stress,« siger han.

De ti sygehuse, der ud over Rigshospitalet har den røde smiley, er Glostrup, Frederikssund, Hillerød, Odense, Silkeborg, Viborg, Randers, Aarhus, Skejby og Privathospitalet Hamlet. Her har de ansatte ifølge Dagens Medicin blandt andet har oplevet problemer med mobning, vold, trusler og arbejdssikkerheden generelt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip