Arbejdsløs mand slipper for fængsel for manglende kloakering

Klaus Knudsen fra Lillebrænde på Falster kunne se frem til 14 dages fængsel, fordi hans hus ikke er tilsluttet kloaknettet. Men nu trækker Guldborgsund Kommune anmeldelsen tilbage.

Det oplyser formanden for kommunens Teknik og Miljøudvalg, Arne Graae Jensen, ifølge tv2.dk.

SE OGSÅ: Arbejdsløs skal i fængsel for manglende kloakering

- Dette skyldes primært, at jeg har arbejdet på at finde en alternativ løsning til politianmeldelser i de tilfælde, hvor borgeren ikke har penge til, eller ikke kan låne penge til, at udføre spildevandskloakeringen på egen grund, men også den seneste medieomtale af Klaus Knudsens sag, hvor politiet vil sætte ham 14 dage i fængsel, siger Arne Graae Jensen i en pressemeddelelse.

Klaus Knudsen bor i et område i Guldborgsund Kommune, hvor beboerne er blevet pålagt selv at skulle betale for at få kloakeret deres ejendomme.

Det er en samlet udgift på omkring 55.000 kroner. Penge, som Klaus Knudsen ikke kan betale, fordi han er arbejdsløs.

Guldborgsund Kommune overvejer nu en alternativ løsning til politianmeldelserne, fortæller formanden for Teknik og Miljøudvalget.

- Nemlig selvhjælpshandling som betyder, at kommunen, efter behørig varsling, kan udføre arbejdet for borgeren, og sende borgeren opkrævning for omkostningerne. Er borgeren imidlertid ikke umiddelbart i stand til at betale regningen, kan borgeren på dennes initiativ søge at opnå en afdragsordning med kommunen.

Dagens Gossip