Arbejdspladsen går konkurs: Nul løn i måneder

Næsten 21.000 danske lønmodtagere måtte sidste år i gennemsnit vente ni uger på at få udbetalt løn fra Lønmodtagernes Garantifond (LG), efter at deres arbejdsplads var gået konkurs.

Da det stod værst til i efteråret 2012 var ventetiden 17 uger, skriver Jyllands-Posten.

Den lange ventetid uden løn eller adgang til dagpenge og kontanthjælp tvinger mange konkursramte til at låne sig frem, opgive at betale nogle regninger eller sælge møbler for at klare deres udgifter. Det er ikke rimeligt, mener flere fagforeninger.

- Vores oplevelse er, at det kører utrolig skidt i LG. Vi måtte hjælpe mellem 1000 og 1100 medlemmer økonomisk, forklarer a-kassechef i Dansk Metal Torben Poulsen, som efterlyser flere sagsbehandlere til at afkorte ventetiden.

I LG er man ærgerlig over, at især et nyt it-system endnu ikke har givet hurtigere behandling. Men formanden forsikrer, at fondens ansatte gør det så hurtigt, som de kan, med de ressourcer, der er til rådighed. Og LG vil ikke ansætte flere.

- Det er klart, at de mennesker, der har behov for ordningen, har en interesse i hurtig afklaring, men omvendt skal man finde en passende balance, så man ikke spilder samfundets penge. Den balance synes vi, at vi har, siger formanden for LG, Jørgen Søndergaard.

I øjeblikket tager sagsbehandlingen op til otte uger.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip