Arbejdsstyrken vil vokse med 350.000

Danmark kommer ikke til at mangle arbejdskraft fremover.

På grund af de seneste års mange reformer - blandt andet med en højere pensionsalder - skønnes den danske arbejdsstyrke at vokse med 350.000 mennesker frem mod år 2050.

Det viser de langsigtede fremskrivninger fra regeringen, skriver Berlingske. Avisen beskriver udviklingen på linje med dengang i 1960'erne og 1970'erne, hvor danske kvinder kom ud på arbejdsmarkedet.

Dermed lader det til, at man ikke behøver at frygte, at færre og færre på arbejdsmarkedet skal forsørge det støt stigende antal ældre herhjemme.

- Faktisk lægges der op til, at arbejdsstyrken skal stige ganske kraftigt over de kommende år. Derfor har vi meget svært ved at se, at der skulle blive mangel på hænder, siger chefanalytiker Frederik Pedersen fa AE-rådet til Berlingske.

Samme melding kommer fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Der er mere end 100 års erfaring for, at beskæftigelsen stiger, når arbejdsstyrken vokser. Denne stigning i beskæftigelsen vil give os en større velstand, siger chefkonsulent Erik Simonsen til Berlingske.

Der er i dag 2,875 millioner mennesker i arbejdsstyrken i Danmark. Med 350.000 ekstra vil det samlede tal vokse til over tre millioner - det højeste nogensinde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip