Arbejdstilsyn: Vi slipper ikke Siemens før alt er i orden

Skrevet af admin

02/05/2016

Dagens topnyheder

Allerede torsdag i sidste uge var Arbejdstilsynet på besøg hos Siemens Wind Power efter oplysninger om, at flere ansatte på virksomheden er blevet syge af at gå på arbejde.

Det siger kontorchef i Arbejdstilsynet Bent Horn Andersen, efter at DR Nyheder har beskrevet, at mindst 64 medarbejdere hos Siemens Wind Power i Brande er blevet kronisk syge af deres arbejde.

- Vi tager oplysningerne meget alvorligt og er nu i gang med at gennemgå virksomheden for at se, om de gør noget ulovligt, eller om der er små detaljer i for eksempel instruktionen til de ansatte, der kan blive bedre, siger Bent Horn Andersen.

- Nu skal vi til bunds i sagen. Vi slipper selvfølgelig ikke virksomheden, før vi er overbeviste om, at den har styr på sikkerheden, så de ansatte kan gå trygt på arbejde, siger han.

Ved første besøg hos Siemens var der dog ikke umiddelbart anledning til at gribe ind fra Arbejdstilsynets side, siger kontorchefen, men flere besøg følger i den kommende tid.

Arbejdstilsynet vil blandt andet have fokus på arbejdet med sundhedsskadelige kemikalier som isocyanater og epoxy, der tilsyneladende har været årsag til eksem og astma hos de ansatte.

- Vi forsøger at vende hver sten derude for at forstå, om der er noget, der kan gøres bedre, siger Bent Horn Andersen.

Sideløbende med, at Arbejdstilsynet undersøger forholdene på virksomheden, har beskæftigelsesministeren også bedt tilsynet om en redegørelse i sagen - blandt andet med fokus på myndighedernes rolle og om der er anledning til at ændre i praksis og regler.

- Vi har ikke været opmærksomme på, at der har været så mange tilfælde over en så lang årrække, siger Bent Horn Andersen.

- Her har vi at gøre med en arbejdsmiljøcertificeret virksomhed, som har påtaget sig et større ansvar i forhold til at have styr på processerne. Så vi har nok ikke været nok opmærksomme på dem og det store antal anmeldelser, der er, siger han.

/ritzau/