Arcel afslører nye filmkontrakter

Det er ikke kun Don Winslows gangsterdrama "The Power of the Dog", Nikolaj Arcel skal lave i USA. Den danske instruktør afslører over for metroXpress, at han har sat sin underskrift på hele tre amerikanske filmkontrakter.

- Jeg drømte om at lave en stor amerikansk film. Nu har jeg sagt ja til at lave tre. Det er vildt og ret overvældende, og hvis det hele bliver til noget, kommer jeg eddermaneme til at arbejde. Det bliver nogle sindssyge år, siger han til avisen.

Han slår dog fast, at langtfra alle Hollywood-kontrakter ender som spillefilm i biografen.

Ud over "The Power of the Dog", som han skal skrive manus til med sin faste makker, Rasmus Heisterberg, er det to film, som hverken ligner hinanden eller Winslow-filmatiseringen.

- Jeg må ikke sige så meget om dem endnu, men det er tre meget forskellige film. Og det er med vilje.

- Efter jeg havde sagt ja til "The Power of the Dog", sagde jeg til min agent, at han ikke skulle sende mig flere thriller-manuskripter, for det var den, jeg ville lave, og hvorfor lave noget, der ligner, men ikke er lige så godt, spørger han retorisk.

En af de to film er en eventyrfilm, og begge skal laves af store filmstudier, røber Nikolaj Arcel, men ellers vil han ikke ud med nogen detaljer om de kommende projekter.

"The Power of the Dog" foregår over en 30-årig periode og handler om den unge narkobetjent Art Keller og hans kamp mod mexicanske narkokarteller. Bogen bliver betragtet som hovedværket i Don Winslows forfatterskab.

Nikolaj Arcel deltager i år ved Oscar-uddelingen, der finder sted i Dolby Theatre i Hollywood natten til den 25. februar dansk tid. Her er "En kongelig affære" nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksproget film.

/ritzau/

 

Dagens Gossip