Argentina bryder VM-forbandelse med sejr over Belgien

05/07/2014

En flere årtier lang VM-forbandelse for Argentina blev brudt lørdag, da holdet spillede sig frem til semifinalerne ved slutrunden i Brasilien.

Argentinerne vandt 1-0 over Belgien i Brasilia og er for første gang siden 1990 blandt de fire bedste ved et VM.

Matchvinder blev den kritiserede angriber Gonzalo Higuain, der efter otte minutters spil scorede for første gang ved slutrunden.

Efter den tabte VM-finale til det daværende Vesttyskland i 1990 har det ofte højt besungne argentinske landshold tilsyneladende været ramt af en forbandelse i VM-sammenhæng.

Siden dengang er holdet tre gange - i 1998, 2006 og 2010 - røget ud i kvartfinalen ved VM.

I 1994 tabte Argentina i 1/8-finalen, og i 2002 formåede holdet ikke en gang at komme videre fra gruppespillet.

Nu står argentinerne anført af superstjernen Lionel Messi i deres første semifinale i 24 år, og her venter enten Holland eller Costa Rica.

Messi gjorde sig ikke synderligt bemærket mod belgierne. Sejren var dog fortjent nok og blev grundlagt på en scoring efter allerede otte minutter, som var både lidt heldig og fremragende på samme tid.

Angel Di Marias aflevering blev afrettet af en modstander, og fortsatte hen til Gonzalo Higuain.

Napoli-angriberen, der ikke har fået træf på ret meget under VM, sendte resolut bolden i mål med et tørt hug uden chance for Belgiens målmand, Thibaut Courtois.

Belgierne med offensive profiler som Kevin de Bruyne og Eden Hazard skuffede i første halvleg, hvor holdet ikke formåede at spille sig frem til ret meget. Kort før pausen headede Kevin Mirallas dog bolden lige forbi det argentinske mål.

Forinden havde Argentinas Angel Di Maria set en afslutning blive blokeret af Vincent Kompany, hvorefter Real Madrid-spilleren lagde sig ned på banen i smerte.

Angel Di Maria måtte lade sig udskifte, tilsyneladende med en lårskade, hvis omfang endnu er ukendt.

Argentina virkede fortsat i nogenlunde kontrol i anden halvleg, og efter 55 minutter kunne Gonzalo Higuain have scoret for anden gang.

Angriberen løb solo i en fornem kontra, men alene med Thibaut Courtois var Gonzalo Higuain en anelse uskarp og sendte afslutningen på overkanten af overliggeren.

Fem minutter senere kunne Belgiens Marouane Fellaini have udlignet, men Manchester United-spilleren headede bolden over mål.

Tiden gik, og der skete ikke voldsomt meget i den spillemæssigt ikke så ophidsende kamp, hvor man kunne have forventet mere af belgiernes talentfulde mandskab.

Belgiens landstræner, Marc Wilmots, sendte angriberen Romelu Lukaku på banen, og i den afsluttende offensiv blev midterforsvarsveteranen Daniel van Buyten sendt i front uden resultat. I stedet fik Lionel Messi en friløber, men Thibaut Courtois reddede forsøget.

Til allersidst fik Axel Witsel muligheden for Belgien, men han hamrede bolden over mål. Belgien må nøjes med at glæde sig over det bedste VM-facit siden slutrunden i Mexico i 1986.

Dengang endte belgierne på fjerdepladsen, efter at holdet i semifinalen tabte 0-2 til netop Argentina, der vandt VM anført af Diego Maradona.