Argentina godkender aftale om betaling af gæld

Senatet i Argentina har torsdag godkendt en aftale om at begynde at betale landets misligholdte gæld til de kreditorer, der har lagt sag an mod landet.

Godkendelsen kom efter en knap 15 timer lang debat i parlamentet med stemmerne 54 for og 16 imod.

Gælden stammer tilbage fra 2001, hvor Argentina var på randen af statsbankerot.

Den konservative præsident Mauricio Macri har kaldt aftalen bitter, men nødvendig for at kunne gøre en ende på Argentinas status som et udskud på de internationale lånemarkeder.

Aftalen ses da også som en stor sejr for præsidenten.

Det er lykkedes den argentinske regering at overtale ni ud af ti kreditorer til at nedskrive værdien af de misligholdte obligationer med mellem 60 og 70 procent.

Til gengæld tabte Argentina en sag i den amerikanske højesteret mod to amerikanske hedgefonde, som krævede deres fulde tilgodehavender tilbage. Konflikten betød, at Argentina i 2014 igen var på randen af en konkurs.

Torsdagens aftale gør det muligt for den argentinske regering at udstede obligationer til en værdi af 12,5 milliarder dollar - svarende til godt 82 milliarder kroner - til landets kreditorer, heraf 4,65 milliarder dollar - eller cirka 30 milliarder kroner - til de to hedgefonde.

Argentina, der gik statsbankerot i 2002, har været frosset ude af lånemarkederne, siden gælden ramte næsten 100 milliarder dollar - eller omkring 658 milliarder kroner.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip