Ariël Jacobs er ny cheftræner i FC København

Ariël Jacobs. Foto: Wikipedia.

Superligaklubben FC København ansatte i dag en ny cheftræner, og det bliver den 58-årige belgier Ariël Jacobs.

Ariël Jacobs har fået en to-årig kontrakt med løverne, oplyser klubben i dag.

Ariël Jacobs stoppede efter den netop afsluttede sæson som cheftræner for den belgiske traditionsklub RSC Anderlecht, efter at han på fire sæsoner førte klubben til lutter topplaceringer i den belgiske liga, herunder to mesterskaber, hvor det sidste blev vundet i maj måned.

blev ligeledes kåret til Årets Træner i Belgien i sæsonen 2009-2010 og har blandt andet også kvalificeret RSC Anderlecht til 1/16-finalerne i UEFA Europa League i sæsonen 2011-2012.

- Vi har været grundige i vores søgen efter en ny cheftræner, og Ariël Jacobs har den profil som vi har søgt. Han kommer til F.C. København med en værdifuld erfaring og viden fra mange år i belgisk og international fodbold, hvor han har leveret flotte resultater i en stærk belgisk liga. Han er samtidig en markant ledertype, der kan fastholde men også udbygge F.C. Københavns position som Skandinaviens førende fodboldklub, siger administrerende direktør i FC København, Anders Hørsholt.

Ariël Jacobs har tidligere været blandt andet assisterende landstræner for Belgien og træner for flere belgiske ungdomslandshold, mens han ligeledes har besat adskillige scouting- og spillerudviklingsposter.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen fremhæver Jacobs’ betydelige erfaring fra mange års trænervirke:

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at få en aftale på plads med Ariël. Vi har lagt stor vægt på at vores kommende cheftræner skulle have erfaring med sig fra en klub, der i størrelse og udfordringer, kan sammenlignes med F.C. København. Ariël deler vores grundlæggende spillemæssige ideer og respekterer klubbens kultur og historik, men har samtidig også sine egne tanker for hvordan holdet skal udvikles fremadrettet. Jeg glæder mig til samarbejdet og ser frem til den nye sæson, siger Carsten V. Jensen.

Dagens Gossip