Ariël Jacobs har tradition for gummiben

FC København, der dengang var ledet af Carsten V. Jensen, var også på guldkurs, da forårssæsonen startede i 2012, men Farum-klubben overhalede dem indenom. Og skulle en lignende situation blive aktuel i nuværende sæson, så vil det ikke være første gang, det sker for FC Københavns nye cheftræner, belgiske Ariël Jacobs.

Han har tidligere været cheftræner i den belgiske klub Anderlecht, og her har han to gange fået gummiben og tabt et mesterskab, der ellers så sikkert ud. Det skriver sporten.tv2.dk, der har talt med en belgisk journalist fra fodboldmagasinet 'Foot'.

- Når det virkelig gælder, er han ikke så succesfuld. Når man kommer til den tid af sæsonen, hvor mesterskaber bliver afgjort, er hans statistikker faktisk ikke så gode. Det findes der to opsigtsvækkende eksempler på fra hans tid i Anderlecht, hvor han tabte mesterskabet efter at have ført stort set hele sæsonen, siger journalist Bruno Govers.

Han forklarer desuden, at skylden for de tabte mesterskaber blev placeret hos cheftræneren, fordi holdet fejlede, da spillet blev afgørende.

- Han ændrede sine vaner og rettede al fokus på, at holdet skulle holde nullet. Det var ikke den rigtige plan. Og det var hans problem i Anderlecht. Det var ren panik. Og på den måde tabte han to dumme mesterskaber, siger Bruno Govers til sporten.tv2.dk.

De to topklubbers skæbne i kampen om guldet afgøres sandsynligvis på mandag, hvor FC København gæster FC Nordsjælland i Farum. Her kan kampens udfald betyde et forspring på enten ti eller fire point til FCK i den syvendesidste runde af Superligaen.

Dagens Gossip