Ariel Sharon begraves mandag ved sin gård

Israels tidligere premierminister Ariel Sharon får en statslig begravelse, der vil finde sted mandag ved hans gård i det sydlige Israel. Det rapporterer israelske medier.

Fra søndag middag vil Sharon ligge lit de parade i Knesset, Israels nationalforsamling, så det israelske folk får muligheden for at tage endelig afsked med landets 11. premierminister, der tilbragte de sidste otte år af sit liv i koma.

Ifølge avisen Jerusalem Post vil der mandag morgen klokken 10 blive afholdt en mindesceremoni i parlamentet. Og senere samme dag vil Sharon, der blev 85 år gammel, blive stedt til hvile ved sin gård.

Begravelsen starter klokken 14.30 lokal tid - det er klokken 13.30 dansk tid - og Sharon vil blive lagt i jorden ved siden af sin kone Lily, der døde i 2000.

Det er endnu ikke oplyst, hvem der skal repræsentere Danmark ved begravelsen.

Fra USA vil vicepræsident Joe Biden lede den amerikanske delegation til mindehøjtideligheden, oplyser Det Hvide Hus.

- Jeg ser frem til at lede den amerikanske delegation til mindehøjtideligheden, til at vise respekt for manden og til at hylde det urokkelige partnerskab mellem USA og Israel, siger Joe Biden ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi sender vores kondolence til hans familie og til hans elskede land, Israel, siger den amerikanske vicepræsident.

Blandt andre udenlandske gæster kan også nævnes den tidligere britiske premierminister Tony Blair, skriver CNN. Fra Rusland ventes udenrigsminister Sergej Lavrov.

Ariel Sharon blev ramt af en kraftig hjerneblødning under en valgkamp i 2006, da han var på vej til at blive genvalgt. Siden har han ligget i koma.

Ariel Sharon var premierminister fra 2001 til 2006. Tidligere har han været både udenrigsminister og forsvarsminister.

/ritzau/

Dagens Gossip