Arla får ja til udvidelse mod syd

Mejerigiganten Arla vokser nu også mod syd.

Få timer efter at EU-Kommissionen fredag morgen godkendte Arlas fusion med det britiske andelsmejeri Milk Link er der nu også givet et formelt ok til opkøbet af tyske Milch-Union Hocheifel (MUH).

Kommissionen konkluderer efter at have kigget nærmere på Arlas og MUH's virksomheder og markeder, at et opkøb ikke vil ændre markant ved markedsstrukturen i Tyskland, og at der efter en fusion derfor stadig vil være plads til konkurrenter.

Den dansk-svensk-tyske mejerigigant fik tidligere fredag ligeledes godkendt sit køb af britiske Milk Link, hvilket gør virksomheden til den største mejerivirksomhed i Storbritannien.

Her er tilladelsen dog givet på betingelse af et frasalg af Milk Links eksisterende anlæg til produktion af langtidsholdbar mælk. Ellers ville den nye store spiller ifølge kommissionen være blevet for dominerende på den del af det britiske marked.

Arla er allerede veletableret med en lang række mejeriprodukter på både det britiske, skandinaviske og tyske marked.

Det landmandsejede MUH producerer en lang række langtidsholdbare mælkeprodukter, heriblandt end del til eksport. Andelsmejeriet har ingen produktion i udlandet, men har salgs- og regnskabsafdelinger i både Frankrig, Luxembourg og Belgien.

Det landmandsejede Milk Link i Storbritannien er især kendt for produktion og salg af ost, langtidsholdbar mælk, smør, en række langtidsholdbare mælkedrikke med smagstilsætning og diverse flydende produkter og pulverprodukter baseret på valle.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip