Armenien varmer op til Danmark med nederlag

05/09/2015

Serbien kom i plus på pointtavlen i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe, da serberne besejrede Armenien 2-0 hjemme i Novi Sad i Danmarks gruppe.

Dermed har begge nationer et enkelt point i gruppen på de to nederste pladser, mens armenierne fik en dårlig generalprøve til mødet med Danmark på mandag.

Før kampen havde serberne minus to point som følge af den såkaldte drone-skandale i fjor.

Den opstod under opgøret mellem Serbien og Albanien, da en drone fløj ind over banen med et flag fra Storalbanien. Episoden medførte, at spillet var afbrudt i 20 minutter på grund af optøjer, og at kampen aldrig blev genoptaget.

Enden på det hele blev, at Den Internationale Sportsdomstol, CAS, omstødte Det Internationale Fodboldforbunds, Uefa, dom og tildelte Albanien tre point, mens Serbien samtidig fik fratrukket tre point.

Hele miseren betød, at Danmarks muligheder for at kvalificere sig til EM-slutrunden blev forringet.

Borussia Dortmunds Henrikh Mkhitaryan forsøgte sig efter seks minutter af opgøret for Armenien, men afslutningen gik forbi mål, og i stedet skubbede Serbien mere og mere spillet fremad.

Efter 21 minutter gav det resultat, da Andrija Zivkovic scorede efter et hjørnespark. Føringen holdt halvlegen ud, og otte minutter efter pausen blev det så 2-0 til serberne efter en scoring af Adem Ljajic.

Danmark møder mandag Armenien på udebane.