Armstrong gør comeback i svømmebassinet

Selv om den tidligere Tour de France-stjerne Lance Armstrong er udelukket fra at deltage i konkurrenceidræt efter sine dopingindrømmelser, vil den 41-årige amerikaner være på startlisten ved et svømmestævne i hjembyen Austin i weekenden.

Arrangementet er et såkaldt Masters-stævne, hvor Armstrong deltager i aldersgruppen 40-44 år, og da de stævner ikke er underlagt dopingmyndighedernes reglement, står det altså Armstrong frit for at deltage trods sin karantæne.

Han skal være med i tre løb hen over weekenden med første start fredag, og arrangørerne US Masters Swimming (USMS) har ingen skrupler ved at lade den mangeårige dopingsynder hoppe i bassinet.

- Lance er medlem af USMS og dermed berettiget til at svømme. Formålet med vores organisation er at opmuntre voksne til at svømme, siger USMS-chef Rob Butcher, der også fortæller, at der ikke har været nogen negative reaktioner på Armstrongs deltagelse.

Lance Armstrong vandt syv Tour de France-sejre på stribe mellem 1999 og 2005 og dyrkede efter cykelkarrieren triatlon, indtil Usada i efteråret spærrede ham fra idræt på livstid.

/ritzau/

Dagens Gossip