Armstrong om dopingliste: Alle snød jo dengang

- Hvis ikke vi står sammen, taler om det og trækker en streg i sandet og kommer videre, er vi alle på røven, siger Lance Armstrong til Cyclingnews.com.

Det franske senat offentliggjorde onsdag eftermiddag en liste med 18 ryttere, hvis urinprøver fra Touren i 1998 har vist spor af EPO i nye tests. Heriblandt var danske Bo Hamburger, men også vinder Marco Pantani og de to andre på podiet, tyske Jan Ullrich og Armstrongs landsmand Bobby Julich.

Det franske senat understregede, at man ikke kunne straffe rytterne, og dermed vil de beholde deres podieplaceringer i modsætning til Lance Armstrong, der er blevet frataget alle sine syv Tour-titler.

Lance Armstrong vil overlade det til andre at bedømme, om de 18 ryttere skal straffes.

- Jeg vil overlade det til andre mennesker og til tiden at bestemme om de, uanset om de bliver straffet eller ej, får den straf de fortjener, siger Armstrong, der ikke er overrasket over de navne, der figurerer på listen.

- Min første reaktion er, at jeg ikke er overrasket. Som jeg har sagt før, så var det en uheldig æra for os alle, og vi brød næsten alle sammen reglerne og løj om det, siger han.

ASO, der arrangerer Tour de France, havde til årets sidste etape ind til Paris inviteret flere store vindere for at fejre løbets 100 års jubilæum. Løbets vinder Chris Froome blev ledsaget af blandt andet Eddy Merckx, der selv er dømt for doping, da Froome skulle hyldes på podiet.

Samtidig kunne man i løbsbogen finde en reklame, hvor doping-dømte Richard Virenque poserede på en reklame for Festina, der i høj grad er synonym med dopingskandalen i 1998.

Armstrong var ikke inviteret, men kørte i stedet et motionsløb hjemme i USA.

- Det er, hvad det er. Det er blevet populært at gøre mig til syndebukken. Jeg forstår det, og jeg lever med det. Jeg er trods alt selv skyld i det. Stinker det af hykleri? Selvfølgelig gør det det. Jeg var glad for at være til RAGBRAI (cykelløb i USA, red.) i Iowa med tusinder af støttende folk, cykler, øl og 18 hullers golf hver dag. Det var ikke fordi, jeg ligefrem lå i fosterstilling derhjemme.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip