Arnesen: Jeg kommer tilbage til fodboldverdenen

Onsdag aften fik han en fyreseddel i fodboldklubben Hamburger SV. Men allerede nu ser den danske fodboldlegende lyst på sin fremtid som topboss et andet sted i fodboldeuropa

- Absolut, absolut. Jeg kommer tilbage til fodboldverdenen igen. Det er helt sikkert. Det er mit liv, men jeg tror ikke, det er dårligt for mig, at jeg lige får en pause, siger Frank Arnesen over telefonen fra Tyskland til sporten.dk.

Men han vil ikke fortælle, hvilke klubber han kunne være interesseret i at stå i spidsen for. Sit gode humør har han dog stadig trods to år i helvede med ustandselig kritik i den tyske presse og hårde magtkampe internt i Bundesligaklubben. Men selv om han ser med positive øjne på årene fremover, så har Frank Arnesens turbulente tid i Hamborg sat sine spor.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt. Men det har mine andre job nu også været. Men det har helt sikkert været en hård tid her - også på grund af den økonomiske situation og forventningerne, siger han.

Derfor vil Frank Arnesen heller ikke kaste sig over det første og bedste tilbud fra en interesseret klub.

- Jeg er altid utroligt engageret, så jeg skal passe lidt på ikke at være for positiv, hvis der kommer en mulighed og bare sige: ’Ja, det vil jeg gerne. Jeg tror i stedet, det er et godt tidspunkt for mig lige at sige: ’Hey Frank, du er ikke helt ung mere’, og så lige nyde livet og få ladet batterierne op igen og være klar til en ny udfordring, siger den 56-årige dansker.

Derfor tvinger Frank Arnesen nu sig selv til at holde sommerferie langt væk fra fodbolden. Ferie har han nemlig ikke haft for meget af igennem mange år.

- Jeg har nu i 20 år arbejdet uafbrudt som teknisk direktør, og det er altså et lidt anderledes arbejde end andre job. Du har ikke rigtig ferie eller dage, hvor du ikke laver noget. Dét er selvfølgelig hårdt og stressende. Så personligt kan jeg nu sige: Okay, jeg har fået en ufrivillig pause, men jeg tror ikke, det er så dårligt for mig, siger Frank Arnesen og tilføjer:

- Så over sommeren vil jeg helst ikke tænke over min fremtid, men slappe af med min kone Kate og se mere til mine børn og børnebørn. Og ad den vej prøve at komme lidt væk fra fodbolden, siger han.

Frank Arnesen lægger ikke skjul på, at han er skuffet. Ærgerlig over, at han ikke fik lov til at fortsætte sit arbejde som sportsdirektør frem til kontraktens ophør i juni 2014.

- Men jeg går herfra med en god følelse. Jeg ville aldrig have misset det her i Hamborg, og det har været to år med flere gode end dårlige ting. Så nu skal jeg lade batterierne op, og så om fire eller fem måneder begynde at tænke over, hvad jeg vil, siger han om tiden i HSV.

Efter to år med danskeren som sportdirektør havde tyskerne og klubbens bestyrelse ellers fået nok af danskeren som sportslig chef. Så meget, at den økonomisk skrantende Bundesliga-klub onsdag valgte at fyre Frank Arnesen, selv om den er forpligtet til at betale resten hans løn i et år endnu, hvis ikke Arnesen finder noget nyt i mellemtiden.

En gage, der ifølge tyske medier skulle ligge på omkring 13 millioner kroner årligt. Men ud skulle han. Og meget tyder på, at Frank Arnesen denne gang tabte den sidste af flere magtkampe internt i HSV. En kamp, han før har vundet. Og en kamp, som angiveligt har handlet om danskerens indkøb af spillere, holdets svingende optræden i Bundesligaen og utilfredshed med Frank Arnesens arbejde med at gøre HSVs ungdomshold til et ta’ selv-bord af unge blomstrende talenter.

Selv vil Frank Arnesen ikke sige mere om den interne uro, der altså blev hans endeligt.

- Det er alt sammen bag kulisserne, men det vil jeg slet ikke komme ind på nu.

De næste måneder skal han og hustruen Kate pakke huset ned i Hamborg. Men turen går heller ikke denne gang hjem til Danmark.

- Det bliver ikke Danmark. Vi har vores børn i Holland og et barn i London. Så vi flytter helt sikkert ikke til Danmark, siger Frank Arnesen, der uden at røbe for meget formentlig rykker nærmere familien i den hollandske by Eindhoven.

- Men jeg ved allerede nu, at jeg inden for højst et år vil tage en ny udfordring. Og så må vi se, hvor det bliver. Så jeg tager ikke et sted hen nu og bliver dér permanent. Det er jeg alligevel for ung og har for meget energi og lyst til at være med i fodboldverdenen til, fastslår Frank Arnesen.

De første dage af hans ferie bliver i øvrigt i London. Her skal Frank Arnesen sammen med sin datter se Mikkel Kessler bokse sin nok så omtalte VM-kamp mod Carl Froch sent i morgen aften.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip