Arnesen sendt på permanent ferie

Det var ifølge normalt velinformerede tyske medier den besked, Hamburger SVs danske sportsdirektør, Frank Arnesen, fik stukket ud efter et seks timer langt møde tirsdag aften.

Dagen derpå var hovedpersonen ikke selv at træffe. Men ingen i klubben havde onsdagen igennem travlt med at dementere historien om den 57-årige danskers afsked med den tyske traditionsklub. Det skulle der vise sig at være en indlysende god grund til.

»Hamburger Sport Verien og Frank Arnesen har efter fælles overenskomt besluttet at stoppe samarbejdet med øjeblikkelige virkning,« lod klubben onsdag aften meddele på egen hjemmeside.

Svingende

Frank Arnesen, der kom til tysk fodbold for to år siden, havde ellers kontrakt til sommeren 2014. Men Arnesen har sæsonen igennem været udfordret af både intern magtkamp og svingende resultater. En afsluttende syvendeplads i Bundesligaen udløste ikke nogen adgang til europæisk fodbold, der ellers var sat forhåbninger til. Og selv om Arnesen vil kunne henvise til, at netop hans stramme transferpolitik og en hovedrenovering af en alderstegen trup, faktisk var ved at slå positivt og perspektivrigt igennem mod sæsonens slutning, er lunten notorisk kort hos Bundesligaens dinosaur.

Rutschebanetur

Frank Arnesens tid i HSV har været en rutschebanetur. Med en fortid i Chelsea, havde danskeren en lille håndfuld i øvrigt ikke særligt succesrige lejesvende med sig til tysk fodbold. Og han var involveret i en handel med den ellers dygtige kroatiske spiller Milan Badelj, hvor han efterfølgende måtte stå skoleret over for ledelsen, fordi han blev beskyldt for dobbeltspil.

Omvendt har Frank Arnesen sammen med manager Thorsten Fink fået muget ud i truppen. Endda med respekt for en økonomi, der ikke hører til de stærkeste i den ellers voldsomt ekspanderende Bundesliga, der ikke mindst i år har fejret sig selv med en rent tysk Champions League-finale og støt stigende tilskuertal.

Til BT indrømmede Arnesen i efteråret, at fodbold på direktionsgangen også kan være et spil med urene tacklinger og højt løftede albuer.

»Der er mennesker, som ikke vil have, at det går mig godt. Det er der alle steder. De vil have mit job, eller de vil have, at andre får det. Og lige pludselig sidder jeg så i en position, hvor man kan udnytte, at nu er der krise. Og så bliver der givet nogle informationer til pressen fra anonyme kilder. Jeg gider ikke engang overveje, hvem det er, der har givet pressen de informationer. Jeg ved bare, at meget af det er kommet indefra. Men sådan er det. Så selv om det har været hårdt, og selv om vi har taget hårde ture internt, så har det været en god og professionel proces,« sagde Frank Arnesen dengang, hvor han bestred anklager om urent trav i forbindelse med indkøb af kroaten Milan Badelj.

Barnebarn og badevand

Ikke mindst klub-ikonet Uwe Seeler har været på nakken af den danske fodboldmand. Arnesen var mand for at skære igennem og skille sig af med Seelers barnebarn, den 16-årige Levin Öztunali.

Siden har 76-årige Seeler, der er en meget stor mand i tysk fodbold, sjældent undladt at hvæsse stridsøksen over for den danske sportsdirektør. Og seneste demonstrerede Seeler sin foragt, da han nægtede at lade sig indlemme i klubbens ærespræsidie. Med slet skjult henvisning til, at så længe Arnesen bestred en fremtrædende post, kunne det ikke komme på tale.

Vanen tro skorter det ikke på kandidater med et tungt CV til Frank Arnesens stilling. Den tidligere Hannover 96 manager Jörg Schmadtke er sammen med jernmanden Felix Magath nævnt som sandsynlige emner.

Frank Arnesen har udover HSV tidligere været engageret i hollandske PSV Eindhoven, samt engelske Tottenham og Chelsea.

Dagens Gossip