Arnold Schwarzenegger vil gøre miljø sexet

Tidligere guvernør for Californien og bodybuilder Arnold Schwarzenegger slår et slag for, at EU og borgmestre fra hele Europa prioriterer klimaproblemerne højere og tager aktivt del i en løsning.

Mandag satte den syvdobbelte vinder af bodybuilderkonkurrencen Mr. Olympia på et fælles pressemøde med kommissionsformand José Manuel Barroso i Bruxelles fokus på emnet.

- Vi skal gøre hele miljøbevægelsen mere hip, moderne og sexet i stedet for at pålægge skyld. Du kan ligge i din jacuzzi hele dagen, men brug solpaneler til at opvarme vandet. Du kan se tv hele dagen, men brug et mere effektivt tv.

- Vi bør ikke få folk til at føle sig skyldige over, at de kører i store, hurtige og kraftfulde biler. Men vi skal sikre os, at de føler, at de kan bidrage til løsninger. Eksempelvis er min Hummer blevet bygget om, så den er mere miljøvenlig, siger han.

Senere mandag mødes Schwarzenegger med 200 borgmestre fra 35 europæiske lande for at diskutere klimaproblemerne og mulige løsninger.

- Hele verden venter på en Kyoto 2-aftale, og vi har et fælles mål for en bæredygtig fremtid, siger han med henvisning til den aftale, der i 1997 blev indgået i Japan med henblik på at begrænse udledningen af drivhusgasser.

I Luxembourg er emnet også på dagsordenen, når klimakommissær Connie Hedegaard mandag mødes med EU's udenrigsministre for at lægge pres på dem.

- Der er grund til at minde travle udenrigsministre, som har meget på dagsordenen, om, at det med klima også er vigtigt.

- Det skal være blandt de top tre-fem emner, som de husker at nævne, når de rejser rundt i verden, sagde Hedegaard før mødet.

Tirsdag holder den amerikanske præsident, Barack Obama, en tale om at reducere udslippet af CO2.

Hedegaard hilser talen velkommen og glæder sig til at høre, om talen omhandler USA's klimaplan, eller om Obama fremlægger et globalt indspark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip