Arrangør: Tour-chefen kommer ikke til Danmark for sjov

Skrevet af admin

13/11/2015

Mest læste i dag

Når løbsdirektøren for Tour de France, Christian Prudhomme, om et par uger besøger København, er det fordi han er oprigtigt interesseret i at sende Tour de France til Danmark.

Det vurderer den tidligere danske cykelrytter Alex Pedersen. Han er en af de bærende kræfter i projektet om at få verdens mest prestigefyldte cykelløb til Danmark i 2018.

- Der er selvfølgelig andre lande, der er interesserede, men Christian Prudhomme kommer ikke bare til Danmark for sjov. Han vil gerne vide, om det her er noget, som hele Danmark bakker op om. Og det kan vi nu melde ud, at det er, siger Alex Pedersen.

Fredag aften er det nemlig blevet offentliggjort, at regeringen samt en række kommuner og regioner er blevet enige om at byde ind på at afholde de tre første etaper af Tour de France i 2018 - alternativt i 2019 eller 2020.

Og Alex Pedersen, der også var blandt arrangørerne, da Giro d'Italia var forbi Herning og Horsens i 2012, påpeger, at Tour de France på mange måder vil gavne Danmark.

- Først og fremmest er det en fantastisk god forretning for Danmark - både økonomisk og i forhold til branding. Og som tidligere cykelrytter synes jeg jo også, at det ville være fantastisk at få verdens største cykelløb til at starte i Danmark.

- Som cykelrytter er Tour de France det største, fordi der er mest prestige i det løb. Det ligger også på et tidspunkt, hvor mange har sommerferie, og derfor er der bare utrolig stor bevågenhed omkring løbet.

Hvis Tour de France kommer til Danmark er det meningen, at første etape bliver en kort enkeltstart i indre København. Anden etape skal gå fra Roskilde til Odense, og tredje etape bliver en tur fra Vejle til Sønderborg.

Hvis arrangementet bliver en realitet, forventes det at komme til at koste 90 millioner kroner.

/ritzau/