Arriva: Danskkrav forhindrer os i at ansætte flygtninge

Skrevet af admin

02/05/2016

Mest læste i dag

I dag kan man kun tage et buskørekort, hvis man taler dansk. Men sådan burde det ikke være, mener transportselskabet Arrivas topchef, der siger, at han ville ansætte op mod 250 flygtninge som chauffører, hvis de kunne tage et kørekort uden at tale dansk.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Hvis det bliver muligt for flygtninge at tage kørekort til bus på andre sprog end dansk, så garanterer Nikolaj Wendelboe, administrerende direktør i Arriva, at flere flygtninge vil komme i job.

- Hvis man fjerner kravet om, at man skal kunne dansk for at bestå en køreprøve, så vil man meget nemmere kunne give flygtningene et arbejde, siger Nikolaj Wendelboe til Børsen.

Hos Arriva kan man se begyndende problemer i busbranchen. Særligt omkring de store byer har Arriva svært ved at skaffe chauffører nok.

- Det kræver en større og større indsats for os at finde egnede chauffører. Så hvis man fjerner de her barrierer, så kan man tage et kørekort på et andet sprog, så mener jeg, vi har et rigtig stort potentiale, siger topchefen.

Ifølge Børsen bliver der ansat 1000 buschauffører om året. Nikolaj Wendelboe mener, at busbranchen samlet set vil kunne ansætte mellem 500 og 800 flygtninge, hvis der kommer nye regler.

Også brancheorganisationen for dansk vejgodstransport, ITD, siger til Børsen, at den håber, at politikerne vil se på, hvad der kan gøres for, at flere flygtninge kommer ind i transportbranchen.

/ritzau/