Arsenal er på vej mod nyt tidligt CL-exit

25/02/2015

I de fire seneste sæsoner er 1/8-finalerne blevet endestationen for Arsenal, og denne sæson kan meget vel blive den femte på stribe.

Trods hjemmebane i den første kamp måtte London-klubben se sig slået 1-3 på hjemmebane af franske Monaco.

Det var ikke mindst specielt for Arsenal-manager, Arsène Wenger, der tidligt i karrieren stod i spidsen for Monaco i en årrække.

Monaco lukkede kun et mål ind i gruppespillets seks kampe, og den stærke defensiv grundlagde det fornemme resultat i London.

Arsenal pressede intenst fra start, men da det ikke gav afkast, stilnede det af, og med et defensivt udgangspunkt kunne Monaco forholdsvis nemt afvise hjemmeholdet.

London-holdet dominerede, men uden at være prangende, og så kom chokket syv minutter inden pausen.

Udeholdets Geoffrey Kondogbia tog chancen fra lang afstand. Bolden snittede en forsvarer og snød David Ospina i målet til 0-1.

Også fra starten af anden halvleg var Arsenal aggressiv, og Olivier Giroud havde en god hovedstødschance, men i stedet slog Monaco til igen.

Bulgareren Dimitar Berbatov afsluttede et perfekt udført kontraangreb til overraskende føring på 2-0 otte minutter efter pausen.

Det gjorde kun Arsenals angrebsiver større. Giroud misbrugte endnu en stor chance, inden han blev udskiftet efter en time. Men erstatningen Theo Walcott viste ikke større skarphed.

Først kort før tid lykkedes det på et fremragende mål at reducere ved Alex Oxlade-Chamberlain.

Nu gik Arsenal også efter udligningen, men i stedet øgede Yannick Ferreira-Carrasco efter et kontraangreb dybt inde i overtiden.

Dermed ligner franskmændene en kommende kvartfinalist.