Arsenal-flop sender Elfenbenskysten tæt på VM

Tre tidligere Premier League-spillere sørgede for en 3-1-sejr til Elfenbenskysten over Senegal i den afrikanske VM-kvalifikation lørdag aften.

Med sejren i den første af to playoff-kampe er Elfenbenskysten meget tæt på at booke billetten til VM-slutrunden i Brasilien næste sommer.

De tidligere Chelsea-stjerner Didier Drogba og Salomon Kalou scorede et mål hver, mens den tidligere Arsenal-angriber Gervinho fremtvang et senegalesisk selvmål.

Det var også Gervinho, som blev fældet i feltet, så Drogba kunne åbne scoringen med et straffespark til 1-0 efter fem minutter.

Ni minutter senere lavede Gervinho et indlæg, som Senegals Lamine Sané fik sendt i eget net til 2-0-føring til Elfenbenskysten. Gervinho blev aldrig den store succes i Arsenal, og nu spiller han i italienske AS Roma.

Gervinho var også oplægger til Kalou, som sørgede for målet til 3-0 kort inde i anden halvleg, inden Premier League-spilleren - Newcastle-angriberen Papiss Cissé - fik reduceret for Senegal i overtiden.

Den sene 1-3-scoring betyder, at Senegal fortsat kan bevare håbet om at nå VM-slutrunden i Brasilien.

Holdene mødes igen 16. november, og returkampen spilles i Casablanca i Marokko. Senegal må ikke spille hjemme i Dakar i et år efter et tribuneuheld i en tidligere kamp mod Elfenbenskysten.

Burkina Faso slog Algeriet med 3-2 i lørdagens anden opgør i den afrikanske VM-kvalifikation. Her venter også en returkamp.

Søndag tager Etiopien imod Nigeria, mens Tunesien spiller hjemme mod Cameroun i kampen om de afrikanske VM-billetter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip