Arsenal-flop sender Elfenbenskysten tæt på VM

13/10/2013

Tre tidligere Premier League-spillere sørgede for en 3-1-sejr til Elfenbenskysten over Senegal i den afrikanske VM-kvalifikation lørdag aften.

Med sejren i den første af to playoff-kampe er Elfenbenskysten meget tæt på at booke billetten til VM-slutrunden i Brasilien næste sommer.

De tidligere Chelsea-stjerner Didier Drogba og Salomon Kalou scorede et mål hver, mens den tidligere Arsenal-angriber Gervinho fremtvang et senegalesisk selvmål.

Det var også Gervinho, som blev fældet i feltet, så Drogba kunne åbne scoringen med et straffespark til 1-0 efter fem minutter.

Ni minutter senere lavede Gervinho et indlæg, som Senegals Lamine Sané fik sendt i eget net til 2-0-føring til Elfenbenskysten. Gervinho blev aldrig den store succes i Arsenal, og nu spiller han i italienske AS Roma.

Gervinho var også oplægger til Kalou, som sørgede for målet til 3-0 kort inde i anden halvleg, inden Premier League-spilleren - Newcastle-angriberen Papiss Cissé - fik reduceret for Senegal i overtiden.

Den sene 1-3-scoring betyder, at Senegal fortsat kan bevare håbet om at nå VM-slutrunden i Brasilien.

Holdene mødes igen 16. november, og returkampen spilles i Casablanca i Marokko. Senegal må ikke spille hjemme i Dakar i et år efter et tribuneuheld i en tidligere kamp mod Elfenbenskysten.

Burkina Faso slog Algeriet med 3-2 i lørdagens anden opgør i den afrikanske VM-kvalifikation. Her venter også en returkamp.

Søndag tager Etiopien imod Nigeria, mens Tunesien spiller hjemme mod Cameroun i kampen om de afrikanske VM-billetter.