Arsenal kan miste førsteplads efter pointtab

28/01/2014

Arsenal risikerer at miste førstepladsen i Premier League, når forfølgerne Manchester City og Chelsea onsdag skal i kamp i 23. spillerunde.

I denne tabte Arsenal selv point, da det blev til 2-2 ude mod Southampton. Det var med Nicklas Bendtner på bænken i hele opgøret.

Arsenal imponerede ikke fra start, og midt i første halvleg kom Southampton foran 1-0, da Jose Miguel Fonte headede bolden i nettet. Den føring holdt til pausen.

Men Arsenal kom ud som forvandlet. Efter bare tre minutter udlignede Arsenals topscorer Olivier Giroud, og bare fire minutter senere fik topholdet mere at juble over.

På et skud fra kanten af straffesparksfeltet scorede Santiago Cazorla ved foden af den ene stolpe til 2-1.

Så troede man, at Arsenal havde styr på den kamp, men det var ikke tilfældet. Bare to minutter efter stod Adam Lallana helt fri og kunne udligne til 2-2.

I fortsættelsen havde hjemmeholdet flere gode antræk til at score et nyt føringsmål, og mulighederne blev kun forbedret, da Arsenals Mathieu Flamini 10 minutter før tid fik det røde kort.

Southampton var farlig i Arsenal-feltet indtil slutfløjtet, men det sluttede 2-2. Dermed har Arsenal 52 point, men Manchester City kan rykke op på 53 med en sejr ude over Tottenham onsdag aften.