Arsenal klasker Liverpool og rykker fri i toppen

02/11/2013

Det var denne weekends mest imødesete kamp i den bedste engelske fodboldrække. Arsenal slap bedst ud af det med en 2-0-sejr hjemme over Liverpool på to flotte mål af Santi Carzola og Aaron Ramsey.

Med sejren rykker Arsenal fri i toppen af Premier League. London-klubben har nu 25 point efter 10 spillerunder og ligner for alvor en seriøs kandidat til at vinde det engelske mesterskab i denne sæson.

Liverpool kunne med en sejr have taget føringen i ligaen, men holdet har fortsat 20 point på tredjepladsen - side om side med Chelsea.

Opgøret kunne være krydret med et spændende danskermøde mellem to af de bedste og mest profilerede danske landsholdsstjerner.

Men både Liverpools Daniel Agger og Arsenals Nicklas Bendtner var bænket og fik ikke et eneste minuts spilletid.

Arsenal fik Bendtner til at varme op, men manager Arsène Wenger fik aldrig brug for angriberen. Og andre Arsenal-spillere var da også i stand til at score målene.

Kantspilleren Santi Carzola bragte Arsenal foran 1-0 efter 19 minutter, da spanieren først headede på stolpen og selv fulgte op på riposten og sendte bolden sikkert i nettet.

I situationen var Liverpools defensive midtbanespiller Lucas Leiva ikke opmærksom nok på at få dækket Carzola op.

Aaron Ramsey scorede et endnu flottere mål til 2-0 efter en times spil. Den engelske landsholdsspiller lod bolden falde til rette og hamrede den i rette øjeblik ind under overliggeren.

Ramsey har scoret seks mål i Premier League og 10 mål i alle turneringer, så midtbanespilleren må siges at være en af de bærende kræfter i Arsenals succes i begyndelsen af denne sæson.