Arsenal lever i CL med sejr over Bayern München

21/10/2015

Arsenal fik pustet liv i årets Champions League-forhåbninger med en 2-0-sejr over Bayern München tirsdag aften.

Franske Olivier Giroud bragte lidt heldigt Arsenal foran med 13 minutter igen, og Mesut Özil lukkede festen i overtiden.

Et nederlag i det vigtige opgør i gruppe F ville have været næsten katastrofalt for Arsenal.

Men da Bayern-målmand Manuel Neuer gik skævt af et indlæg i anden halvleg, og bolden landede i hovedet på Giroud og herefter røg i mål, stemplede Arsenal for alvor ind i turneringen igen.

Sejren betyder, at Arsenal ligger på tredjepladsen med tre point, mens Bayern München og Olympiakos har seks point.

Wenger lagde før kampen ikke skjul på, at muligheden for at få åbnet pointkontoen i Champions League i høj grad afhang af, om Arsenal kunne stoppe Lewandowski, der før kampen havde scoret 22 mål i alle kampe i denne sæson.

Samtidig mødte tyskerne op med gode erfaringer fra udekampe mod Arsenal, da man både i 2013 og 2014 i London sendte Arsenal ud i 1/8-finalen.

Wenger kunne omvendt sætte sin lid til, at formstærke Alexis Sanchez med ti scoringer i de seneste seks kampe kunne byde ind i forhold til gæsternes skræmmende form med ni rekordsejre i Bundesligaen i denne sæson.

Arsenal lagde optimistisk ud, og efter syv minutter var Özil tæt på med en flad afslutning.

Herefter overtog gæsterne i vanlig stil boldbesiddelsen, mens Arsenal lurede på omstillinger, og Theo Walcott var lige ved at komme til afslutning efter en halv time, mens Sanchez var det samme kort efter.

Den største chance opstod dog et par minutter senere, hvor Walcott stod helt alene i Bayerns felt, men hovedstødet efter indlægget blev klaret med en fantastisk reaktion af Manuel Neuer, og trods mange chancer endte halvlegen uden scoringer.

Lewandowski blev holdt nogenlunde i ro i det tætte opgør efter pausen, men Arsenal formåede omvendt heller ikke at spille sig til chancer i første halvdel af anden halvleg.

Walcott blev erstattet af Olivier Giroud, der for nylig scorede to gange mod Danmark for Frankrig, og det skulle vise sig at være en heldig hånd fra Wenger.

Kort efter var Lewandowski godt nok igennem, men Petr Cech greb godt ind, mens Pep Guardiola fægtede med armene på sidelinjen.

Få minutter senere gik Neuer så fuldstændig galt af et Arsenal-indlæg, og bolden endte i hovedet på Giroud, der scorede det vigtige mål blot tre minutter efter sin entre.

I overtiden endte et indlæg hos Özil, og tv-billeder viste, at bolden var inde over stregen, og dermed var 2-0-sejren en realitet.

I gruppens anden kamp tog Dinamo Zagreb hjemme imod græske Olympiakos. Gæsterne vandt 1-0 takket være Aide Brown Ideyes scoring.