Arsenal øjner mulighed for at stoppe Chelsea-dominans

Skrevet af admin

24/01/2016

Dagens topnyheder

Det kan blive enden på en mangeårig intern Chelsea-dominans, når Arsenal søndag tager imod et Chelsea-mandskab, der fortsat leverer svingede resultater.

I de seneste otte indbyrdes ligaopgør er det ikke blevet til Arsenal-sejr, og faktisk er holdet ikke engang kommet på måltavlen i de fem seneste ligakampe mod Chelsea.

Derfor nærer Arsenals franske manager, Arsène Wenger, også stor respekt for sin modstander. Til trods for at der er 19 point mellem de to mandskaber i tabellen, hvor Arsenal ligger nummer 2, og Chelsea ligger nummer 14.

- De er ikke med i kampen om titlen, men jeg kender kvaliteten af deres hold. I denne her sæson har der været nogle særlige omstændigheder, og de kommer tilbage. Jeg opfatter dem som vores direkte rivaler.

- Det er en vigtig kamp for os, fordi vi spiller på Emirates Stadium, og vi ved, at det er vigtigt at vinde den her slags kampe, lyder det fra Wenger.

Et af Chelseas højdepunkter i en ellers forfærdelig sæson kom tilbage i september, hvor det blev til en 2-0-sejr over netop Arsenal.

Siden dengang er José Mourinho blevet fyret som træner, og hollandske Guus Hiddink har midlertidigt taget over i klubben, der ligger fire point over nedrykningsstregen.

Også med Hiddink ved roret har resultaterne dog været svingende. Men hollænderen håber, at man søndag på Emirates Stadium kan levere en stor præstation.

- Vi har ikke tid til at være tålmodige og sige, at vi bliver bedre om fire uger. Vi bliver nødt til at præstere nu, siger Guus Hiddink og tilføjer:

- Vi vil gerne have et resultat på Emirates. Alle i klubben skal være realistiske omkring, hvor vi ligger i tabellen, og vi kigger både på nedrykningsstregen og kvalifikationen til Europa. Men vi går ikke i panik og kigger ikke for langt fremad.

Arsenal kan med en sejr vende tilbage til Premier Leagues førsteplads, der lørdag blev overtaget af Leicester. Leicester slog Stoke 3-0 og har dermed 47 point - tre mere end Arsenal.

/ritzau/AFP