Arsenal sender Liverpool ud af pokalen

16/02/2014

Søndagens brag af en femte runde-kamp i FA Cuppen faldt ud til Arsenals fordel. I et intenst møde på hjemmebane sejrede holdet 2-1 over Liverpool og fik dermed revanche for sidste weekends liganederlag til samme hold på 1-5.

På forhånd var der lagt op til et rent danskeropgør, men det blev ikke til noget, da Nicklas Bendtner slet ikke var at finde i Arsenals trup. Derimod fik Daniel Agger comeback i startopstillingen ovenpå skaden, han pådrog sig i begyndelsen af januar.

Liverpool kom bedst fra start og havde nemme vilkår over for Arsenals forsvar, der slet ikke virkede klar i de første minutter.

To gange inden for de første fem minutter fik den formstærke angriber Daniel Sturridge frit løb ned mod Arsenal-målet, men han manglede skarphed i begge situationer.

Men London-holdet arbejdede sig hurtigt ind i kampen. Efter et frispark og et par forsøg endte bolden hos Alex Oxlade-Chamberlain, der fladt sendte hjemmeholdet i front efter et kvarter.

Kort inde i anden halvleg afsluttede Lukas Podolski med stor sikkerhed efter et flot angreb, så Arsenal førte 2-0.

Efter en time sørgede Liverpool dog for fornyet spænding. Samme Podolski begik straffespark mod Luis Suarez, og i vanlig sikker stil eksekverede Steven Gerrard til reducering 1-2.

Det gav Liverpool ny energi, og i fortsættelsen pressede Liverpool i håbet om at udligne og skaffe mindst en omkamp.

Fire minutter før tid var Daniel Agger tæt på at heade udligningen ind efter et frispark, da Arsenals målmand Lukasz Fabianski kom dårligt ud af sit mål. Men danskeren headede forbi, og så blev det ved 1-2.

Liverpool kunne have spillet sig i et Merseyside-derby mod Everton, men nu er det altså i stedet Arsenal, der møder Everton i kvartfinalen.