Arsenal slår Watford og holder sig til i toppen

17/10/2015

Arsenal vandt lørdag aften 3-0 mod Watford på Vicarage Road nord for London. Dermed er Arsene Wengers tropper stadig med helt fremme i Premier League, hvor holdet har 19 point - to færre end førende Manchester City.

Det holdt ellers hårdt for Arsenal-spillerne mod oprykkerne fra Watford, som indtil videre i sæsonen har skrabet ti point ind på kontoen.

The Gunners havde flere chancer i første halvleg, hvor især Aaron Ramsey burde have scoret. Først var han tæt på at bringe sit hold foran, da han glidende fik sat foden på Alexis Sánchez' indlæg mod bageste stolpe. Desværre for Arsenal strøg bolden over mål.

Værterne fra Watford havde dog også flere fine forsøg. Efter en halv time fik Odion Ighalo frit løb mod Petr Cech i målet, men Nacho Monreal nåede tilbage og fik blokeret.

To minutter før pausen var det igen nær gået galt for Arsenal, da Per Mertesacker og Petr Cech ikke var helt enige om, hvem der skulle sparke bolden ud af kommunen.

Fumleriet førte dog ikke til noget, og i stedet fik Ramsey igen muligheden for at bringe Arsenal foran i tillægstiden, men forsøget gik over. Derfor endte en intens halvleg med chancer i begge ender uden scoringer.

Det billede fortsatte i starten af anden halvleg, hvor Arsenal stadig havde svært ved at få nedbrudt det velspillende og godt kæmpende Watford-mandskab.

Efter en times spil appellerede den tidligere Tottenham-spiller Etienne Capoue for straffespark, men dommerens fløjte var tavs.

I stedet skyndte Arsenal sig den anden vej. Alexis Sánchez gav bolden til Mesut Özil, der trak ind i feltet, hvor han blev nedlagt. Bolden røg over til Sánchez, som sikkert bragede bolden ind til 1-0 via stolpen.

Efter scoringen blev Theo Walcott skiftet ud til fordel for Olivier Giroud, som senest scorede mod Danmark i Parken. Franskmanden viste, at han stadig er brandvarm, for fire minutter senere sparkede han Özils indlæg op i nettaget til stillingen 2-0.

Herefter gik luften af ballonen for Watford, som ellers havde været godt med i kampens første time. Med et kvarter tilbage trak Arsenals lynhurtige højreback Hector Bellerin ind i feltet, hvor han fandt Aaron Ramsey, som endelig fik skovlet bolden i mål.

Med sejren holder Arsenal trit med de to Manchester-klubber, City og United, som begge vandt deres opgør tidligere lørdag.