Arsenal smider direkte CL-plads i nullert mod bundhold

24/04/2016

Fodboldklubben Arsenal forsømte søndag muligheden for at overhale Manchester City i kampen om tredjepladsen i Premier League.

London-klubben måtte nøjes med 0-0 ude mod Sunderland, der til gengæld benyttede det ene point til at komme op over nedrykningsstregen.

Arsenal leverede en middelmådig indsats i kampen, hvor hjemmeholdet var tættest på sejren.

Efter 22 minutter sendte Patrick van Aanholt et frispark på opstanderen, men der blev ikke scoret før pausen.

Sunderland er et af de dårligste hjemmehold i Premier League, men klubben havde flere gode muligheder i begyndelsen af anden halvleg.

Arsenal-målmand Petr Cech var dog vågen og reddede sit hold fra at komme bagud.

Sunderland kom fortsat til muligheder, og indskiftede Danny Welbeck havde et godt skud for gæsterne, men der blev ikke scoret.

Arsenal har på fjerdepladsen 64 point for 35 kampe, det samme som Manchester City, der har en bedre målscore. Begge hold mangler at spille tre kampe.

Tredjepladsen i Premier League er vigtig, fordi den giver direkte adgang til Champions League-gruppespillet i næste sæson.

Nummer fire skal spille kvalifikationskampe om at komme med i den sportsligt og økonomisk attraktive europæiske klubturnering.

Sunderland er fjerdesidst med 31 point for 34 kampe. Norwich er tredjesidst lige under nedrykningsstregen med samme antal point og en dårligere målscore.