Arsenal til Champions League med samlet 5-0

Arsenal avancerede til Champions Leagues gruppespil med 5-0 samlet over Fenerbahce. Schalke formåede også at avancere.

Der var vel ikke mange, der var i tvivl. Hverken Arsenal eller Fenerbahce kunne vel være meget i tvivl om, hvilket hold der ville avancere til Champions Leagues gruppespil inden tirsdag aftens anden play off-kamp mellem de to mandskaber.

Arsenal vandt nemlig det første opgør ret overbevisende med 3-0 i Istanbul mod et svagt, svagt spillende Fenerbahce-mandskab. Med den ringe indsats i den første kamp havde tyrkerne ikke meget at have deres optimisme i, da de entrede Emirates Stadium. Og selv om Fenerbahce faktisk startede optimistisk, og især Gökhan Gönül voldte englænderne problemer, så virkede det som en umulig opgave for tyrkerne.

Hvis ikke det var en umulighed i forvejen, så blev det i hvert fald netop dét efter 25 minutters spil, hvor Aaron Ramsey kunne score til 1-0 og 4-0 samlet. Det var Theo Walcott, der tog en tur ind i feltet, hvor bolden blev tacklet væk fra ham og havnede hos Ramsey, som havde let ved at score.

Derefter gearede Arsenal naturligt nok ned i en første halvleg, hvor tyrkernes Emmanuel Emenike havde et par muligheder, og hvor især Ramsey for hjemmeholdet leverede nogle muligheder for Podolski, Giroud og Walcott. Det var da også fortjent nok, at det var Ramsey, som scorede Arsenals andet mål efter 72 minutter spil efter et opspil, hvor bolden gik fra Sanogo og Wilshere ind mod Gibbs i feltet, der kunne spille Ramsey fri i feltet.

Det mål faldt efter en periode, hvor Arsenal gearede op i både tempo og kvalitet på den sidste tredjedel af banen, hvilket hjemmeholdet egentlig formåede at gøre, når det passede dem i løbet af kampen. Tyrkerne havde flere muligheder og spillede klart bedre end i første kamp i Istanbul, men det var ikke i nærheden af at være nok, dertil var kvalitets-forskellen for stor.

Det eneste negative aspekt ved kampen for hjemmeholdet var, at Lukas Podolski måtte udgå efter noget, der lignede en alvorlig forstrækning. Det kan blive et problem at få Arsenals tysker til at blive klar til det vigtige derby på søndag mod Tottenham på Emirates.  

Af de øvrige hold, der gik videre til CLs gruppespil tirsdag var Schalke 04, der samlet vandt 4-3 over græske PAOK. Basel avancerede med 6-2 over bulgarske Ludogorets, Austria Wien er videre med 4-3 over Dinamo Zagreb, mens Steaua og Legia spillede 3-3, men rumænerne går videre på reglen om udebanemål.

Dagens Gossip