Arsenal tilbageerobrer førstepladsen i England

14/01/2014

To lynscoringer i første halvleg satte Arsenal på kurs mod sejren, da holdet mandag aften besejrede Aston Villa med 2-1 på udebane i Premier Leagues mandagskamp.

Dermed tilbageerobrer London-klubben førstepladsen i Englands bedste fodboldrække i en spillerunde, hvor alle hold i top-7 hentede tre point.

Jack Wilshere og Olivier Giroud slog hjemmeholdet knockout med to scoringer inden for et minut i første halvleg.

Efter Wilsheres 1-0-træffer i det 34. minut gik der kun 17 sekunder, fra bolden var givet op, til den igen lå bag Brad Guzan i Villa-målet.

Giroud udnyttede flot chancen, da hjemmeholdet forærede Arsenal bolden på egen banehalvdel.

Knockoutet blev Villa-forsvareren Nathan Baker i bogstaveligste forstand tidligt i kampen, da han parerede et langskud med ansigtet og faldt om i græsset.

Efter langvarig behandling blev han båret fra banen iført iltmaske, men til alt held forlød det snart, at Baker var sluppet fra det grimme uheld med en mindre hjernerystelse.

Nogen god aften blev det dog aldrig for Aston Villa, der gik ind til kampen som ligaens næstdårligste hjemmehold og ikke fik forbedret den statistik.

Efter en nærmest apatisk indsats før pausen blev der dog skruet en smule op for energien i anden halvleg, og da Christian Benteke fik reduceret med sit første mål i fire måneder, blev det sidste kvarter helt spændende.

Trods flere gode forsøg lykkedes det dog ikke Aston Villa at udligne, og dermed fik Arsenal revanche for det overraskende 1-3-nederlag i sæsonpremieren hjemme på Emirates Stadium.

Villa-manager Paul Lambert valgte at lade den danske angriber Nicklas Helenius kigge på fra udskiftningsbænken i samtlige 90 minutter.