Arsenal trækker fra i toppen med ny sejr

30/11/2013

Med 3-0-sejren på udebane over Cardiff er Arsenal hele syv point foran de nærmeste konkurrenter i Premier League.

Det var pudsigt nok London-klubbens walisiske stjerne, den målfarlige midtbanespiller Aaron Ramsey, som scorede til 1-0 og 3-0 for gæsterne.

Mens holdkammeraterne jublede efter Ramseys mål til 1-0 efter en halv times spil og 3-0-målet i overtiden, så forholdt målscoreren sig roligt.

Ramsey har nemlig en fortid som Cardiff-spiller, og han viste sin tidligere klub respekt ved ikke at fejre sit mål. Det fik i øvrigt store dele af Cardiff-tilhængerne til at klappe af ham.

En nuværende Cardiff-spiller er den danske angriber Andreas Cornelius. Han indledte kampen på bænken, men fik de sidste tre minutter på banen.

Lige inden indskiftningen havde Mathieu Flamini bragt Arsenal foran 2-0. Arsenals tyske playmaker Mesut Özil leverede assister ved de to første mål.

Mens Cornelius fik spilleminutter i kampen, så var det ikke tilfældet for angrebskollegaen Nicklas Bendtner. Arsenal-reserven var hverken at finde på banen eller bænken.

Cardiff pressede fint på for en udligning i anden halvleg, men Arsenal-keeper Wojciech Szczesny stod godt for gæsterne. Polakken havde flere fine aktioner.

Arsenal er syv point foran Liverpool, Chelsea og Everton. Mens de to førstnævnte først spiller søndag, så vandt Everton lørdag med 4-0 på hjemmebane over Stoke, der som sædvanligt havde den tidligere danske landsholdskeeper Thomas Sørensen på bænken.

Hold som Manchester City, Southampton, Manchester United og Tottenham, der bejler til topplaceringer, spiller først søndag. Og her er sejre nødvendigt for at holde nogenlunde trit med Arsenal.