Arsenals 10 mand besejrer svage QPR i vild kamp

26/12/2014

Der var gang i den på mange måder, da Arsenal fredag aften besejrede Queens Park Rangers 2-1 på hjemmebane i Premier League.

Kampen på Emirates Stadium i London indeholdt nogle bemærkelsesværdige aktioner, heriblandt to straffespark og et rødt kort, men til sidst endte det med sejr til favoritten.

Queens Park Rangers har endnu ikke hentet et eneste point på udebane i Premier League. Ni gange i sæsonen har holdet optrådt på fremmed græs, og alle ni gange har holdet tabt.

Fredagens kamp viste glimrende, hvorfor det er sådan. QPR leverede nogle horrible defensive aktioner undervejs, og først i kampens sidste 10 minutter blev holdet farligt.

Første halvleg havde to absolutte hovedpersoner, Arsenal-angriberen Alexis Sánchez og QPR-forsvareren Armand Traoré, der har en fortid hos netop Arsenal.

Efter ni minutter begik Traoré et tåbeligt straffespark mod netop Sanchez, da denne jagtede en bold, der var på vej ud af straffesparksfeltet langt væk fra målet.

Chileneren eksekverede imidlertid uhyggeligt svagt med et fladt og ikke særligt hårdt skud, så QPR-målmand Robert Green kunne parere.

Alexis Sánchez fik dog sin revanche otte minutter før pausen, og det skete efter QPR-forsvarsspil, der ville have fået en serie 5-træner til at sprutte af vrede.

Det gæstende hold havde seks spillere i eget straffesparkfelt, da Kieran Gibbs sendte et indlæg af sted fra venstre side.

Men eftersom Armand Traoré havde mere travlt med at se på boldholderen end med at holde øje med eventuelle Arsenal-spillere i nærheden, fik Alexis Sánchez et frirum på flere meter til at heade 1-0-scoringen i mål.

Otte minutter efter pausen indtraf kampens næste vilde aktion, da Arsenal-angriberen Olivier Giroud blev præsenteret for et helt korrekt rødt kort.

Franskmanden jagtede en bold i løb mod mål og fik et lille puf bagfra af QPR-spilleren Nedum Onuoha, lige inden QPR-målmand Robert Green lossede bolden ind på Giroud.

Arsenal-angriberen blev stiktosset på Nedum Onuoha og konfronterede denne på kontant vis, nemlig med en skalle.

Dommeren havde intet andet valg end at udvise Olivier Giroud, der hurtigt løb ud af banen uden at se på sin manager, Arsené Wenger, der stirrede vredt og hovedrystende efter ham.

Trods 10 spillere mod 11 var det Arsenal, der scorede kampens næste mål.

Alexis Sánchez spillede flot bolden hen til Tomas Rosicky, mens QPR-forsvaret igen tog sig en blunder, og tjekken passerede Robert Green med et afrettet skud.

Kampen sluttede alligevel med spænding, da Charlie Austin 10 minutter før tid reducerede på et straffespark.

QPR pressede voldsomt på i de afsluttende minutter, hvor blandt andre Bobby Zamora følte sig snydt for et straffespark.

Arsenal er nummer seks i Premier League med 30 point for 18 kampe.