Arsenals Alexis udspiller Stoke

11/01/2015

Arsenal skal bestemt ikke regnes helt væk fra kampen om Champions League-pladserne i Premier League endnu.

Det viste London-holdet søndag, da det blev til sejr på 3-0 hjemme på Emirates Stadium over Stoke.

Alexis Sanchez storspillede med to scoringer og et oplæg til Arsenals første mål, som Laurent Koscielny scorede med et flot hovedstød efter kun seks minutter.

Stoke holder til midt i Premier League og er ikke noget skidt hold, men Arsenal kontrollerede fra start til slut og pillede gæsterne fuldstændigt fra hinanden.

Blandt andet i kraft storspil fra Alexis Sanchez.

Stoke-målmand Asmir Begovic måtte hoste op med en superredning på et forsøg fra Sanchez allerede efter tre minutter. Begovic var god og forhindrede en endnu større sejr til Arsenal, men han kunne ikke forhindre alt.

Laurent Koscielnys scoring efter seks minutter var startskuddet.

Alexis Sanchez gjorde det til 2-0 efter 33 minutter. Et boldtab fra Stoke blev dyrt. Sanchez spillede ping-pong med Tomas Rosicky og sparkede bolden ind i det korte hjørne forbi Asmir Begovic.

Det så ellers skidt ud, da værternes Mathieu Debuchy blev båret fra banen kort inde i kampen. Han var faldet hårdt ned på sin skulder og vækker formentlig frygt om en ny langvarig skade. Debuchy har allerede tidligere i sæsonen været ude i tre måneder.

I anden halvleg gjorde Alexis Sanchez det igen. Hans 12. sæsonscoring i Premier League faldt direkte på frispark. Lidt heldigt måske, for han sparkede under Stokes frisparksmur og forbi målmand Begovic.

Med de tre point er Arsenal på femtepladsen i Premier League med 36 point for 21 kampe. På fjerdepladsen har Southampton samme pointtal for en kamp færre. Manchester United er nummer tre med 37 point, også for en kamp færre.

Manchester United og Southampton mødes senere søndag.

Stoke er nummer 11 med 26 point for 21 kampe.