Arving vil holde Mærsk samlet

»Rederiet kan ikke stå alene. Vi er en gruppe af selskaber. Det har tjent os i 100 år, det tror vi på. Vi vil også fremover have flere ben at stå på,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla i et interview med Berlingske Business.

Hun er helt fast i troen på, at A.P. Møller - Mærsk, landets største virksomhedsgruppe, kan holdes samlet som konglomerat. Og holdes samlet på danske hænder med den store A.P. Møller Fonden i hovedrollen som en aktiv ejer. Efter Ane Ugglas opfattelse kan det ikke komme på tale at splitte A.P. Møller - Mærsk op, sådan som både børsanalytikere og eksperter har foreslået over årene.

»Set fra aktiemarkedets synspunkt er det forkert at fastholde Mærsk som et samlet selskab. Man vil få den optimale prissætning ved at splitte de fire kerneområder i fire forskellige selskaber,« mener den erfarne aktieanalytiker Lars Heindorff fra ABG Sundal Collier.

Senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen ser også flere værdier i et opsplittet Mærsk, men tilføjer:

»Personligt ser jeg dog også fordele ved at fastholde de fire kerneområder. Konglomeratstrukturen har fået comeback under finanskrisen, fordi man er mindre afhængig af et enkelt område.«

Da skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller døde i april 2012, gik familiedepechen og formandsposten i A.P. Møller Fonden videre til nu 64-årige Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, den yngste af tre døtre. Dermed overtog hun en tung arv og forpligtelsen til at føre de familie- og virksomhedsværdier videre, som hendes farfar, A.P. Møller, lagde grunden til, og hendes far, Mærsk Mc-Kinney Møller, fik til at vokse voldsomt.

Dagens Gossip