Ase-direktør: Forfølg drømmen og bliv selvstændig

Skrevet af admin

04/02/2016

Mest læste i dag

Der skal være flere selvstændige i dansk erhvervsliv.

Sådan lyder det fra foreningen for selvstændige erhvervsdrivende og iværksættere, Ase, efter at regeringens nye strategi for vækst og udvikling blev fremlagt torsdag.

I regeringens strategi er der hovedsageligt fokus på, at de danske virksomheder skal vokse sig større.

- Det er ikke nok kun at kigge på, hvordan vores virksomheder vokser. Det er mindst ligeså vigtigt at få flere lønmodtagere til at tage springet og forfølge drømmen om at blive selvstændig, siger administrerende direktør Karsten Mølgaard Jensen.

Den nye strategi skal sammen med Finansloven for 2016 skabe et løft i BNP på 3,5 milliarder kroner, lyder det fra erhvervs- og vækst minister Troels Lund Poulsen (V).

Sammenlignet med andre lande i Europa er Danmark er det land, der har færrest selvstændige erhvervsdrivende blandt de beskæftigede, og det er ikke godt for Danmark, mener Karsten Mølgaard Jensen.

- Det er dårligt for produktivitet, vækst og innovation. Dermed går vi glip af et kæmpe potentiale i forhold til at skabe nye job, siger han.

En af grundene til at det netop er de små virksomheder, der skal være fokus på, er, at de udgør en solid del af fundamentet for det danske erhvervsliv. Mere end ni ud af ti danske virksomheder har nemlig under ti ansatte, lyder det fra Ase-direktøren.

- Det er dårligt for produktivitet, vækst og innovation. Dermed går vi glip af et kæmpe potentiale i forhold til at skabe nye job, siger han.

/ritzau/