Aserbajdsjan ønsker våbenhvile efter nye kampe mod armeniere

Skrevet af admin

03/04/2016

Dagens topnyheder

Efter nye voldsomme kampe mellem aserbajdsjanske og armenske soldater i den omstridte enklave Nagorno-Karabakh søndag har Aserbajdsjans regering annonceret en ensidig våbenhvile.

En talsmand for Aserbajdsjans forsvarsministerium påpeger dog, at de aserbajdsjanske styrker vil slå tilbage, hvis de kommer under angreb.

- Aserbajdsjan viser god vilje og har besluttet ensidigt at indstille fjendtlighederne.

- Hvis Armenien ikke stopper sine provokationer, vil vi befri alle de besatte områder, siger talsmanden.

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men kontrolleres af etniske armeniere. Det har været situationen siden 1994 og er sket med økonomisk støtte fra Armenien.

Krigen i Nagorno-Karabakh, der blev bremset med en våbenhvile i 1994, kostede 30.000 mennesker livet.

Den aserbajdsjanske regering har flere gange truet med at tilbageerobre Nagorno-Karabakh med magt, hvis ikke det kan lykkes ad forhandlingens vej.

Lørdag anklagede Aserbajdsjans regering armenske styrker for at have dræbt 12 aserbajdsjanske soldater og skudt en helikopter ned i Nagorno-Karabakh.

Samtidig hævdede regeringen i Armenien, at over 100 armenske soldater er blevet dræbt under kampene i den kaukasiske enklave.

Tidligt søndag morgen blussede kampene op for anden dag. Det har fået det internationale samfund til at opfordre de to parter i konflikten til at respektere våbenhvilen fra 1994.

/ritzau/AFP