Aserbajdsjan ønsker våbenhvile efter nye kampe mod armeniere

Efter nye voldsomme kampe mellem aserbajdsjanske og armenske soldater i den omstridte enklave Nagorno-Karabakh søndag har Aserbajdsjans regering annonceret en ensidig våbenhvile.

En talsmand for Aserbajdsjans forsvarsministerium påpeger dog, at de aserbajdsjanske styrker vil slå tilbage, hvis de kommer under angreb.

- Aserbajdsjan viser god vilje og har besluttet ensidigt at indstille fjendtlighederne.

- Hvis Armenien ikke stopper sine provokationer, vil vi befri alle de besatte områder, siger talsmanden.

Nagorno-Karabakh ligger i Aserbajdsjan, men kontrolleres af etniske armeniere. Det har været situationen siden 1994 og er sket med økonomisk støtte fra Armenien.

Krigen i Nagorno-Karabakh, der blev bremset med en våbenhvile i 1994, kostede 30.000 mennesker livet.

Den aserbajdsjanske regering har flere gange truet med at tilbageerobre Nagorno-Karabakh med magt, hvis ikke det kan lykkes ad forhandlingens vej.

Lørdag anklagede Aserbajdsjans regering armenske styrker for at have dræbt 12 aserbajdsjanske soldater og skudt en helikopter ned i Nagorno-Karabakh.

Samtidig hævdede regeringen i Armenien, at over 100 armenske soldater er blevet dræbt under kampene i den kaukasiske enklave.

Tidligt søndag morgen blussede kampene op for anden dag. Det har fået det internationale samfund til at opfordre de to parter i konflikten til at respektere våbenhvilen fra 1994.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip