Asien støtter op om Platini-kandidatur

Franskmanden Michel Platini kan forvente stemmer fra Asiens medlemmer, når han næste år stiller op til præsidentvalget i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Til gengæld er det ikke sikkert, Platini får støtte fra Afrika.

Torsdag erklærer Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) sin støtte til Platinis kandidatur.

- Vi har selvfølgelig noteret os Michel Platinis beslutning om at stille op, og han er helt sikkert en unik kandidat, der vil bringe stabilitet og en glidende overgang til normalitet i den svære situation i Fifa, siger AFC's præsident, Sheikh Salman Bin Ibrahim Al Khalifa.

Han henviser til korruptionssagen i Fifa, der i begyndelsen af juni fik den siddende præsident, Sepp Blatter, til at trække sig.

- For at stabilisere sig har Fifa brug for lederskab, erfaring og nye idéer, men vigtigst af alt er, at fodbolden kommer i centrum, tilføjer Sheikh Salman Bin Ibrahim Al Khalifa.

Han opfordrer i samme forbindelse Asiens 47 medlemslande til at forene sig og støtte den bedst mulige kandidat ved præsidentvalget, der løber af stablen 26. februar.

I Afrika nyder Platini dog ikke samme opbakning, selv om Det Afrikanske Fodboldforbund (CAF) endnu ikke har meldt noget officielt ud.

Musa Bility, der er præsident for Libyens fodboldforbund, mener, at Platini tidligere har forsømt at ændre Fifa.

- Platini vil ikke repræsentere ændringer, han har været vicepræsident i Fifa i otte år. Han skal ikke efterfølge Sepp Blatter, det vil være uacceptabelt, siger Musa Bility ifølge Reuters.

Heller ikke Platinis tidligere Fifa-kollega Jacques Anouma fra Elfenbenskysten vil tale for et valg af Platini, selv om det var ventet, at Anouma var en af Platinis vigtigste støtter i Afrika. Ivorianeren siger, at man bør følge CAF's anvisninger, når de kommer.

26. oktober er fristen for at melde sig som kandidat. Ud over Platini har den sydkoreanske forretningsmand Chung Mong-joon annonceret, at han stiller op.

Derudover har den argentinske legende Diego Maradona ytret ønske om at være med til at "bekæmpe mafiaen i Fifa".

/ritzau/AFP

Dagens Gossip