Asiens 10 mest lovende feriedestinationer

For at udvælge destinationerne til årets liste analyserede Agoda.com komplekse reservationsmønstre, læste kundeanmeldelser og arbejdede tæt sammen med sine hotelansvarlige medarbejdere. Listen over de mest friske destinationer er ikke en rangering af de mest populære eller bedst bedømte destinationer ej heller en opsummering af de steder der er mindst kendte eller sjældent besøges.

Listen er derimod en indikation på destinationer der har oplevet en stor vækst i antal gæster, har tiltrukket et stort antal ekspertrejsende (dvs. de personer der ofte rejser til nye destinationer), og hvor ægte rejseoplevelser nemt kan findes til trods for destinationens voksende popularitet.

Læs også: Så meget kan du spare på feriemaden

Listen over de mest lovende destinationer i 2014 giver rejsende en bred vifte af interessante rejsemuligheder, fra en blomstrende by i Myanmar til en summende og kulturelt unik by i Japan og til en af de mest isolerede byer i verden.

Disse steder repræsenterer destinationer, der tilbyder turister masser af muligheder for at få en fantastisk rejse, men som endnu ikke er blevet udvandet til det punkt, hvor spændende oplevelser vil være svære at finde. Her er Asiens 10 mest lovende feriedestinationer:

Mandalay, Myanmar

Mandalay ligger nogenlunde midt i Myanmar, hvis man ser bort fra landets lange sydlige kyst. Byen er landets næststørste og centrum for økonomi, uddannelse og kultur i Myanmar. Før i tiden blev Mandalay opfattet som verdens Buddhist-hovedstad, og byens en gang så søvnige økonomi summer nu af handel, alt imens en blanding af burmesiske, indiske og kinesiske kulturer har fået indflydelse på mad, arkitektur, sprog og de mange årlige festivaler.

Selvom meget af byens oprindelige pragt ikke ses mere, så er det stadig en energisk by med mange ting at se. Det inkluderer blandt andet forskellige religiøse og kulturelle seværdigheder beliggende omkring Mandalay Hill, livlige markeder og den berømte U Bein-bro, der er lavet af teaktræ og er 1,2 km. lang.

Kenting, Taiwan

Kenting ligger i den sydlige del af Taiwan, hvor den er omgivet af flere bydistrikter og en nationalpark. Byen er kendt for sine frodige bjerge og tropiske strande. Tilhængere af udendørslivet vil elske Kenting. Der er adskillige aktiviteter at bruge tid på fra surfing og svømning på strandene, til vandring og campering i bjergene og endda huleudforskning og besøg ved varme kilder.

Livet i byerne og landsbyerne i området foregår i et behageligt, langsomt tempo, der blandt andet er perfekt til cykelture. Natmarkedet i hovedbyen er også et besøg værd. Kenting er også kendt for musikfestivalen Spring Scream, der finder sted fra 3.-6. april.

Okinawa, Japan

Langt syd for det japanske hovedland ca. 600 km. fra Taiwan ligger Okinawa, der er en del af Ryukuøerne – en øgruppe der strækker sig over 1.000 km. åbent hav. Okinawaere er kendt for at være stolte af deres unikke sprog, kultur og madlavning, der er markant anderledes i forhold til på hovedlandet.

På Okinawa er der tropisk vejr, skønne strande og mulighed for forskellige maritime sportsgrene som sejlsport, fiskeri og surfing, og med en stor amerikansk militærbase, så er det ikke mærkeligt, at Okinawa ofte kaldes for Japans Hawaii. Desuden er Okinawa stedet hvor karate blev opfundet.

Lombok, Indonesien

Balis østlige naboø, Lombok, er en del af de Små Sundaøer. Lombok er lige så smuk som Bali, men bare uden de store turistmængder – endnu. Lombok tilbyder Indonesiens bedste strande og flotteste natur, men uden den travlhed man ofte mærker på andre mere befolkede steder.

Besøgende kommer til dette tropiske paradis for de utrolige muligheder for at snorkle, surfe, scubadykke, fiske og ellers bare slappe af i solen.

Der er fantastiske steder at vandre, f.eks. op ad Mt. Rinjani, der er Indonesiens 3. højeste bjergtop og ud til de adskillige vandfald og semi-isolerede landsbyer der ligger rundt omkring i den 400+ km2 store nationalpark.

Læs også: Her er sommerens rejser med All Inclusive

Kaohsiung, Taiwan

Storbyområdet Kaohsiung er en af Taiwans fem specielle kommuner, der går fra landets bakkede indre til den sydvestlige kyst. Kaohsiung er en af landets største politiske, økonomiske og kommercielle centre. Kaohsiung er historisk set mest kendt for sin travle havn, men inden for de seneste år er byens turistposition vokset på grund af byfornyelsesprojekter og bekvemmelige nye flyruter fra Taiwans nabolande.

Mildt vejr og nem adgang til de omkringliggende egne gør det til en fornøjelse at udforske byen uanset tid på året.

Der er nemlig mange forskellige måder at bruge tiden på, f.eks. museumsbesøg, shopping på natmarkeder, udforskning af området på cykel eller bare at nyde det enorme udvalg af mad som det taiwanske folk er så stolt af.

Kota Kinabalu, Malaysia

Kota Kinabalu ligger på Borneos nordvestlige kyst, sydvest for Filippinerne. Kota Kinabalu, også kaldet KK, var engang en lille fiskerlandsby, men nu er det stedet, hvor du tager hen for at finde fantastiske strande, skøn mad og behårede orangutanger. Hvad mere har du brug for?

I de seneste årtier er befolkningstallet vokset, og den multikulturelle sammensætning sikrer en vifte af forskellige typer sprog, mad og festivaler, der er med til at holde det hele friskt. Byen tilbyder lækker mad, museer, haver, monumenter og nærliggende strande – alt sammen er fantastisk – men det omkringliggende område er hvor der virkelig begynder at ske noget.

Nationale marineparker, golfbaner, dyrereservater og så selvfølgelig Mount Kinabalu, der er et af Asiens højeste – og overraskende også nemmeste – bjerge at bestige.

Osaka, Japan

På den sydlige del af Japans hovedø Honshu ligger storbyen Osaka, der er Japans 3. største by og et af landets kommercielle og kulturelle centre. Selvom det måske er mærkeligt at give en storby mærkatet ”Frisk”, så har Osaka alligevel en vis kant der er speciel for Japan.

Et stort akvarium, enorme museer og fantastiske shoppingmuligheder giver dig noget at lave hele dagen, og om natten kan du så kigge nærmere på byens aktive gadeliv, neonoplyste seværdigheder og dynamiske (og skønne) madkultur bare ved at følge mængden af mennesker, der hovedsageligt består af japanske turister.

Chiang Rai, Thailand

Chiang Rai, der er hovedstad i provinsen af samme navn, ligger i Thailands frodige og bjergrige nord. Chiang Rai, der ikke skal forveksles med den store og berømte by Chiang Mai mod sydvest, er et skønt lille sted på sin helt egen måde. Den har en mindre bys atmosfære og er et af de bedste steder til at udforske det omkringliggende område fra.

Ture ind i den grønklædte Golden Triangle og ekskursioner til nærliggende vandfald, junglespor og forgyldte Buddhist-templer er noget man skal opleve. Om natten bør man opleve nattemarkedet, hvor utallige madboder tilbyder fremragende nordthailandsk mad, og sælgere fra lokale stammer sælger smukke håndlavede varer.

Perth, Australien

Perth, der er hovedstaden i staten Western Australia, ligger på Australiens fjerne sydvestlige kyst og er en af verdens mest isolerede byer. Til trods for at være så langt væk fra alting – eller måske netop på grund af det – har Perth en energisk, kulturelt mangfoldig og økonomisk tryg befolkning (til dels på grund af områdets massive mineindustri).

Dette faktum samt byens tempererede klima og korte afstand til nogle fantastiske og ofte øde strande giver megen næring til den kendte, afslappede livsstil i Perth, hvilket inkluderer en blomstrende kulinarisk scene, et pulserende natteliv og vingårde i verdensklasse.

Australiens enorme størrelse betyder, at den bedste made at komme frem på er med fly, men har man tid nok, kan man også tage en togtur fra Sydney, der tager tre-fire dage.

Da Nang, Vietnam

Godt halvvejs nede af Vietnams kurvede kystlinje finder man den store havneby Da Nang og passagen til mange af det centrale Vietnams attraktioner. Da Nang ligner ved første øjekast ikke meget, men den opfattelse ændrer sig hurtigt. Nye hoteller og shoppingområder er færdigbygget eller undervejs og der bruges mange penge på forbedringer af infrastrukturen.

I nærheden ligger der også steder der er med på UNESCOs Verdensarv, f.eks. Mỹ Sơn, og sammen med den skønne by Hội An er disse steder populære tilløbsstykker. Turister kan også vandre i de frodige Marmorbjerge, surfe på den berømte China Beach, udforske huler, besøge museer og selvfølgelig opleve Vietnams fremragende madkultur.

Dagens Gossip