Assad advarer EU mod at bevæbne oprørere

»Hvis europæerne leverer våben, kommer de til at betale prisen for det,« siger Assad til den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung, skriver nyhedsbureauet AFP.

Sender de europæiske magter våben til oprørerne, vil det medføre terrorisme i Europa, advarer han videre i et interview i tirsdagens avis.

»Terrorister vil vende tilbage, kampklare og med en ekstremistisk ideologi,« fortæller præsidenten og fremhæver fraktionen the Nursa Front:

»Den repræsenterer den samme ideologi som al-Qaeda og har til formål at etablere en islamisk stat.«

I interviewet afviser han også amerikanske, britiske og franske påstande om, at hans styrker har brugt kemiske våben mod sit folk under den eskalerende konflikt i Syrien.

»Hvis Paris, London og Washington havde nogle beviser for deres påstande, ville de have forelagt dem offentligheden,« siger Assad, der mener, at påstandene om brug af kemiske våben »er et forsøg på at retfærdiggøre mere militær indblanding«.Konflikten i Syrien ventes at komme til at dominere G8-topmødet i Nordirland, der startede mandag. Blandt andet forventes det, at Moskva, Assad-regimets allierede, kommer under pres fra de vestlige magter.

USA oplyste i sidste uge, at det vil støtte Syriens moderate oprørere militært, efter det kom frem, at regimet har brugt kemiske våben.

Også Storbritannien og Frankrig har drøftet muligheden for at sende våben til de oprørere, der kæmper mod den syriske regering, efter at EU har ophævet våbenembargoen mod Syrien.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip