Assad advarer Tyrkiet mod støtte til oprørere

Præsidenten beskyldte i interviewet nabolandet for at huse »terrorister« langs landenes 900 kilometer lange, fælles grænse. Terrorister, som den tyrkiske regering lader passere grænsen til Syrien, sagde Bashar al-Assad ifølge Reuters, og som med tiden vil vende sig mod deres værtsland.

»Det er ikke muligt at putte terrorisme i lommen og bruge den som et kort, for den er som en skorpion, som ikke vil tøve med at stikke dig ved første lejlighed,« sagde Bashar al-Assad, der fortsatte:

»I den nære fremtid vil disse terrorister få indvirkning på Tyrkiet, og Tyrkiet vil komme til at betale dyrt for det«.

Bashar al-Assad beskyldte desuden den tyrkiske premierminister, Tayyip Erdogan, for at være »hyklerisk« og for at have sekteriske interesser om at fremme Det Muslimske Broderskabs tilbagevenden til Syrien, hvor de sekulære alawitter i dag er ved magten.

Tyrkiets regering er blandt Assad-styrets stærkeste kritikere. Forholdet mellem de to lande er blevet forværret i de seneste år, hvor millioner af syriske flygtninge har taget ophold i Tyrkiet, og hvor missiler affyret fra syrisk territorium med mellemrum har ramt på den tyrkiske side af grænsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip