Assad erkender i tv-tale, at Syrien mangler soldater

Syriens præsident, Bashar al-Assad, siger i en tv-tale, at han vil støtte enhver politisk dialog, også selv om den kun har begrænset betydning for en løsning på krisen i landet.

Assad erkender, at regeringshæren mangler soldater, og han siger, at regeringshæren sommetider må opgive kontrollen over områder for at kæmpe om andre vigtigere områder.

- Vi må nu definere, hvad der er vores nøgleområder, siger den syriske præsident.

- Hæren er i stand til at beskytte nationen, men den har problemer med et fald i antallet af soldater, siger han.

Assad siger videre i talen, at Irans støtte til hans regime er begrænset til hjælp fra iranske eksperter, mens "modstandsfolk" fra Libanon kæmper sammen med hæren.

Assad udstedte lørdag et dekret, som siger, at afhoppere fra regeringshæren slipper for straf. I dekretet, som blev annonceret på det statslige tv, hedder det, at straf er ophævet for desertører - uanset om de befinder sig i Syrien eller uden for landets grænser.

Det sker på et tidspunkt, hvor iagttagere siger, at den syriske hær, som er en af regionens største, er stærkt presset efter en fire år lang borgerkrig med forskellige oprørsgrupper - deriblandt Islamisk Stat.

En del unge mænd er flygtet fra landet for at undgå at blive indkaldt til den obligatoriske militærtjeneste.

De seneste måneder har den syriske regeringshær tabt terræn i store dele af den nordvestlige Idlib-provins, ligesom den har måttet opgive at forsvare Palmyra i det centrale Syrien, der er indtaget af Islamisk Stat.

Flere diplomater siger, at den syriske hær nu har fokus på at forsvare strategiske områder som Damaskus, Homs og steder, hvor Assads mindretal, alawitterne, er stærkt repræsenteret - det vil sige navnligt ved kystområderne.

Mangel på soldater har betydet, at regeringen har måttet ty mere og mere til hjælp fra andre militante grupper, som er loyale over for Assad. Disse bliver betalt meget rundhåndet, fordi de har meldt sig frivilligt til kamp.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip