Assad: Krise skal løses med jernnæve mod terroristerne

I en sjælden tale på syrisk stats-tv afviste Assad samtidig den politisk opposition til hans styre som en »fiasko«, der ikke kan spille nogen rolle i løsningen på den blodige konflikt i landet.

»Terror kan kun bekæmpes med jernnæve,« sagde Assad i interviewet.

»Jeg tror ikke, at nogen fornuftige mennesker mener, at terrorisme kan bekæmpes med politiske løsninger,« tilføjede han.

I marts 2011 udbrød et folkeligt oprør, der krævede politiske forandringer i landet. Som modsvar slog regimet brutalt ned på systemkritikere, og præsidenten har konsekvent betegnet enhver modstand som terrorisme og nægtet at anerkende eksistensen af en folkelig opstand.

Protesterne udviklede sig til blodig borgerkrig, hvor 100.000 indtil videre har mistet livet ifølge FN.

Krigen har tvunget millioner væk fra deres hjem, og landet er blevet ramt af dyb økonomisk krise.

I talen sagde Assad, at den økonomiske krise skyldes sikkerhedssituationen i landet, som kun kan løses ved at slå hårdt ned på terror.

Assads tale kommer en uge efter, at hæren med støtte fra regeringsvenlige paramilitære grupper og den libanesiske Hezbollah-bevægelse generobrede et strategisk vigtigt distrikt i den centrale by Homs efter at have belejret oprørernes stillinger i over et år.

»I denne slags kamp vinder vi sammen som syrere, eller også taber vi sammen,« sagde Assad i den 45 minutter lange tv-transmitterede tale.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip