Assad nægter at have angrebet eget folk med giftgas

»Der er ingen beviser for, at jeg har brugt kemiske våben mod mit eget folk,« citerer CBS Assad for at sige i interviewet, der er blevet lavet i Damaskus.

Men ligeså skråsikker, som Assad virker til at være på sin uskyld, ligeså sikre lader USA og EU-landene til at være på det modsatte - at Assads styrker er afsender på angrebet 21. august, der menes at have kostet flere end 1.400 livet.

Det er CBS’ korrespondent, Charlie Rose, der har mødt Assad, men der er endnu ikke sluppet hverken billeder eller lyd ud fra interviewet, som bliver sendt i sin fulde længde på amerikansk TV mandag.

Rose fortæller dog på CBS søndag, at Assad hverken vil bekræfte eller afkræfte, at Syrien har kemiske våben. Men skulle der være sådanne våben i landet, ville de være under centraliseret kontrol, lyder det fra den syriske præsident, som også mener, at USA bør fremlægge beviser for hans medvirken i et angreb, hvis amerikanerne har dem.

Præsidenten siger ifølge Rose ligeledes, at Syrien er forberedt på, at der kan komme et amerikansk angreb, og sker det, advarer han om, at det vil blive gengældt fra de syriske allierede.

Alligevel lufter Assad også stor bekymring for, at en international intervention i Syrien vil ramme og forringe sikkerhedsstyrkernes slagkraft, så magtbalancen i konflikten tipper.

USAs kongres forventes at stemme om et militært angreb på Syrien i den kommende uge.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip