Assad til avis: Jeg går ikke af

Det siger Assad til en argentinsk avis, skriver AFP.

»At fratræde ville være at flygte,« svarer præsidenten til The Clarin på spørgsmålet om, hvorvidt han overvejer at træde tilbage.

»Jeg ved ikke, om Kerry (den amerikanske udenrigsminister, red.) eller nogen anden har fået magten fra det syriske folk til at tale i deres navn om, hvem der skal gå, og hvem der skal blive. Det bliver bestemt af det syriske folk ved præsidentvalget i 2014,« siger Assad.

I interviewet, som er lavet i Damaskus, afviser den udskældte præsident også, at hans regering har brugt kemiske våben mod civilbefolkningen under borgerkrigen. Det til trods for, at vestlige efterretningsrapporter har afsløret regimets brug af kemiske våben mindst to gange.

Både amerikanerne, russerne og FN forsøger i øjeblikket at få en fredskonference på benene i Genéve, som skal have deltagere fra både det syriske regime og fra oppositionens oprørere. Assad udtrykker over for avisen, at han håber, at den internationale konference kan »hjælpe syrere med at overvinde krisen«, men at han »ikke tror på, at mange vestlige lande virkelig ønsker en løsning i Syrien«, og at det samme gælder for »styrker, der støtter terroristerne«.

I det 26 måneder lange blodbad har næsten 95.000 mistet livet, og lørdag er ingen undtagelse. Mindst tre er dræbt i en eksplosion i Damaskus. Og antallet af registrerede flygtninge i nabolandene har rundet halvanden millioner.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip