Assad vil trække sig hvis folket ønsker det

»Hvis jeg ikke har folkets vilje bag mig længere, vil jeg ikke stille op,« siger præsidenten ifølge Reuters et interview med det tyske magasin Der Spiegel.

I interviewet fortæller Assad, at han og hans familie føler, at det syriske folk støtter ham i borgerkrigen mod oprørerne, hvilket er grunden til, at familien har valgt at blive i Damaskus under hele konflikten, som foreløbig har varet i to et halvt år.

Bashar al-Assad indrømmer, at han regerings kan have begået fejl, men, at han stadig står ved sin beslutning om at bekæmpe terrorisme for at beskytte sit land. I interviewet forklarer han, at den syriske hær kæmper ikke bare imod al-Qaeda, men også mod den økonomiske støtte fra Saudi-Arabien og Qatar samt logistisk støtte fra Tyrkiet.

»Al-Qaeda har krigere fra 80 forskellige lande. Her er titusinder af krigere, som vi kæmper imod,« siger han.

Assad mener ikke, at det er muligt at løse konflikten i Syrien gennem forhandlinger med oprørerne.

»Efter min opfattelse bærer en politisk opposition ikke våben. Hvis de smider deres våben og vender tilbage til dagligdagen, så kan vi diskutere det,« siger han.

I interviewet langer den syriske præsident ud efter USAs præsident, Barack Obama.

»Han har ikke andet at tilbyde end løgne,« siger Assad, der hentyder til Washingtons anklager om, at den syriske regering har gjort brug af kemiske våben den 21. august 2013 mod en forstad til Damaskus.

Mens Obama bliver hånet, bliver præsident Putin og Rusland fremhævet som Syriens rigtige venner i konflikten.

»Putin er mere end fast besluttet på at støtte os. Han forstår fra sin egen kamp mod terrorismen i Tjetjenien, hvad vi går igennem her,« siger Assad, der vandt præsidentvalget i 2007 uden modkandidater med 97,6 procent af stemmerne.

Den syriske konflikt startede som en protest mod Assad-familien, men er siden forvandlet til en regulær borgerkrig. hvor flere end 100.000 mennesker er blevet dræbt og millioner er drevet på flugt.

Dagens Gossip