Assads styrker erobrer terræn nær Israel i ly af tågen

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

Syriens regeringshær har på årets sidste dag indledt en stor offensiv nær Israel i Golanhøjderne, hvor det syriske styre har tabt terræn de seneste tre år.

En talsmand for oprørsgruppen al-Wiyat al-Furqan fortæller, at den syriske hær drog fordel af tæt tåge og regn.

- De indledte et storstilet angreb mod to landsbyer under dække af tæt tåge, så man dårligt kunne se folk bare få meter væk, siger Abu Yaha.

Det er første gang, siden Rusland sendte luftstøtte til Syrien i september, at den syriske hær forsøger at generobre områder i syd. En oprørsleder siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at regeringshæren har tilkæmpet sig et overtag i konflikten.

Russiske fly har mellem jul og nytår angrebet byen Sheikh Maksin, der ligger 60 kilometer syd for Damaskus.

Regeringssoldaterne rykkede frem i provinsen Quneitra, der grænser op til Israel 30 kilometer fra Genesaret sø og omkring 70 kilometer sydvest fra den syriske hovedstad, Damaskus.

Præsident Bashar al-Assads styrker rykkede frem med infanteri og artilleri ifølge oprørsgruppen Seif al-Sham. Placeringen nær Israel gør det vanskeligt for Assad at gøre brug af luftangreb.

Assads mål er at genvinde Sheikh Maksin, da byen ligger på vejen mellem hovedstaden og Daraa, hvor oprøret begyndte i 2011.

Israel erobrede dele af Golanhøjderne fra Syrien i 1967, og israelerne har siden annekteret området. Israelernes største bekymring i området er tilstedeværelsen af Hizbollah.

/ritzau/Reuters